Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés sertéskaraj szőlős bormártással

Gesztenyés sertéskaraj szőlős bormártással
Gesztenyés sertéskaraj szőlős bormártással
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A prímagáz receptversenyre készült ez a étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csont nélküli sertéskarajt megmossuk, vékonyra vágjuk, kissé kiverjük.
  2. Mindegyik hús közepére teszünk az édes gesztenyemasszából, és visszahajtjuk.
  3. A tojásokat felverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a müzlit, és jól összekeverjük.
  4. Előbb lisztbe, majd a tojásba, újból lisztbe forgatjuk a húsokat, és forró olajban kisütjük.
  5. A bormártáshoz az 1 kanál vajat és 1 kanál lisztet összepirítjuk, felöntjük fehérborral, elkeverjük benne az 1 kanál mézet, az 1 kanál citromlevet,bele tesszük a szőlőt  összerottyantjuk, és a hús mellé tálaljuk.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 102
elküldve: 5
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
főzőverseny: gesztenyés ételek főzőverseny
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gesztenyével töltött sertéskaraj szőlős bormártással, gesztenyés sertéskaraj, gesztenyével töltött sertéskaraj bormártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Sun, 2013-10-20 14:14

Kedves Györgyi!
Nagyon sajnáljuk, hogy nem voltatok ott Kadarkúton, pedig a baráti körünk többször rátok is szavazott. Gondolom, hogy a távolság miatt nem tudtatok eljönni. Hála Istennek ragyogó szép napos időben nagyon jó hangulatú verseny volt. Kis csapatom ( feleségem, unokaöccse és az ö felesége ) lelkes közreműködésével sikerült megnyerni. Érdemes a képeket a kicsi a gesztenye oldalon megnézni.
További sikeres recepteket és sütés-főzést kívánok:
Zoli

gagics
gagics Mon, 2013-09-23 11:11

Szia, milyen müzlit használtál? Lehet zabpehely is vagy kukoricapehely? Köszönöm válaszodat! üdv

periscope
periscope / periscope Wed, 2013-09-18 17:36

Kitűnő recept. Csak egy kérdésem lenne, mi lesz a szőlővel? Hétvégére elkészíteném.

üdv. Erzsi

1668
sertés rövidkaraj 1 kg
gesztenyemassza 20 dkg
müzli 10 dkg
tojás 4 db
trappista sajt 20 dkg
finomliszt 15 dkg
méz 1 ek
fehérbor 2 dl
citromlé 1 ek
szőlő 30 dkg
vaj 1 ek
napraforgó olaj 3 dl