Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás csirke

Rebarbarás csirke
Rebarbarás csirke
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az ételnek is ugyanaz a sztorija, mint a másik csirkés receptemnek. Házi csirkét nevelünk, és igyekszem mindig valami újat készíteni, nehogy megunják. Azaz, hogy nem unhatják meg, mert ez van, és kész!
A fiatal csirkehús nagyon finom, így egy bizonyos időben le kell vágni őket, hogy fel tudjuk használni. Nálunk a férjemre hárul ez a dolog, mert tőlem minden csirke végelgyengülésben pusztulna el.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A szakácskönyv, amiből néztem, burgonyapürével, párolt rizzsel ajánlja, én pennetésztát főztem mellé.
Ha van még a borból, amit főzéshez használtunk, fogyasszuk el jóízűen ebéd után!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkedarabokat enyhén megsózzuk. Forró olajban körös-körül megpirítjuk. Az olajat leöntjük róla.
  2. A rebarbaraszárakat leszálkázzuk, megmossuk. 2-3 cm-es darabokban a csirkéhez adjuk.
  3. Egy pillanatra átpirítjuk, felöntjük a borral, és annyi vízzel, hogy félig ellepje.
  4. Beleszórjuk a tárkonyt, a cukrot. Fedő alatt puhára pároljuk. (Házi csirkénél 45-50 perc)
  5. A tejszínt kikeverjük a liszttel. Nyakon öntjük vele a csirkét.
  6. Átszotyogtatjuk, utánaízesítjük, és tálaljuk.

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 273
elküldve: 12
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérborban párolt csirke rebarbarával, csirke rebarbarával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bebek
bebek Sat, 2016-05-21 14:45

Ma megcsináltam ezt a fantasztikus ételt! (Kisebb változtatásokkal) Köszönet érte!

zsófikacsa
zsófikacsa Sat, 2012-05-26 21:30

Ez igen finomra sikerült, annak ellenére, hogy bort nem raktam bele, mert az nem volt itthon. Már többször gondolkoztam, hogy mi mást lehetne a rebarbarából csinálni, mint süteményt, mert mégsem eszünk heti rendszerességgel rebarbarás sütit, és rebarbaránk meg van böven. Úgyhogy ez egy igen jó ötlet volt!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-05-27 21:57

Kedves zsófikacsa !
Nagyon örülök, hogy ízlett a rebarbarás csirke és a sikeredet megosztottad velem.
Mi is nagyon szeretjük a rebarbarás sütiket is.
További jókedvű sütést-főzést kívánok szeretettel: Olaszné Anci

simantimi
simantimi Fri, 2012-04-06 14:37

Kedves Anci! Ma megcsináltam ezt a nagyon finom ételt, az egész család nevében köszönjük a receptet.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-04-06 16:44

Kedves simantimi !
Örülök, hogy elkészítetted és ízlett a családodnak.
Gratulálok a sikeredhez!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok !Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-06-09 12:47

Kedves Gargoyle !
Igen, ez egy végtelenül egyszerű recept, de egy finom, szaftos csirkét kapunk. Nagyon finom a szaftja is, az éppen kiválasztott körettel. Először idegenkedtem a rebarbara és a csirke keverékétől, de nagyon kellemesen csalódtam !Kedves Eszter ! Próbáld ki és jelentkezz a beszámolóval !
Sok szeretettel üdvözöllek: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-06-09 12:41

Kedves Évám !
A rebarbarának most van a szezonja, tehát a piacon be tudod szerezni. Nem érzik ki a savanyú íz a csirkéből,mert nagyon jol helyreteszi az a kis cukor. Igen, a rebarbara saját termés, van egy öt-hat
tövem. Így nem unjuk meg, mert ha megnő, azonnal felhasználom. A Zsuzsika szomszéd asszonyom igért
magot, azt is elvetem, mert ez a pár tő kevés.
Nálunk meg állandóan zöng az ég, de egy csepp eső sem hullik. Talán ma délután-Szeged környékére
igéri a meteorológia- hátha kapunk belőle, legalább egy locsolásnyit ! Köszönök mindent és örülök, hogy írtál !
Puszi: Anci

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-06-09 11:06

Ancikám, ez egy nagyon szép és mégis végtelenül egyszerű recept! Minden elismerésem!
Sőt, azt hiszem, ki is próbáljuk jövő héten! Nagyon megtetszett!
Eszter

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-09 10:50

Kedves Anci!

Végre megérkezett, már nagyon vártam:-))
Micsoda ízzel próbálkozol, nagyon guszta, gondolom, hogy nagyon finom is, elmentve:-))
Köszönöm:-))
Szép napot kívánok!
Itt tegnap délután óta borongós, hol dörög, hol esik, hol csak borult, az eső is esett tegnapelőtt, kicsike tegnap is, a növényeknek jól jött:-))))
Most nálunk van az, ami a múltkor nálatok, az a menetrendszerinti fél ötös délutáni borulás és eső,-bár itt szinte két-három km is változtat, ott esik itt nem, vagy fordítva:-)) És kb. 2 óra fele kezdte el, most már délelőtt is szórakozik:-((
Remélem, nemsokára visszajön a csodás meleg, elvégre nyár van, vagy mi?!
A növények szeretik az esőt, a meleg napsugarakat is, olyan gyönyörű lett a kert, hogy csak na:-)))
Igaz rebarbarám nincs, sok minden más van, neked saját???Lehet még kapni??Ennyire nem értek hozzá:-))Szoktam kapni, és kész:-))
Jó lenne elkészíteni ezt a csirkét :-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

711
csirke alsócomb 2 db
csirke felsőcomb 2 db
csirkeszárny 2 db
csirkefarhát 2 db
rebarbara 3 közepes szár
napraforgó olaj 4 ek
fehérbor 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
tárkony 1 tk
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 csapott ek