r
Nosalty Logó

Rebarbarás csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Rebarbarás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 700 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2103 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 700 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2694.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    935.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 2103 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkedarabokat enyhén megsózzuk. Forró olajban körös-körül megpirítjuk. Az olajat leöntjük róla.
  2. A rebarbaraszárakat leszálkázzuk, megmossuk. 2-3 cm-es darabokban a csirkéhez adjuk.
  3. Egy pillanatra átpirítjuk, felöntjük a borral, és annyi vízzel, hogy félig ellepje.
  4. Beleszórjuk a tárkonyt, a cukrot. Fedő alatt puhára pároljuk. (Házi csirkénél 45-50 perc)
  5. A tejszínt kikeverjük a liszttel. Nyakon öntjük vele a csirkét.
  6. Átszotyogtatjuk, utánaízesítjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10880
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Ajánló

A szakácskönyv, amiből néztem, burgonyapürével, párolt rizzsel ajánlja, én pennetésztát főztem mellé. Ha van még a borból, amit főzéshez használtunk, fogyasszuk el jóízűen ebéd után!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás csirke
Olaszné Anci 191 recept

Ennek az ételnek is ugyanaz a sztorija, mint a másik csirkés receptemnek. Házi csirkét nevelünk, és igyekszem mindig valami újat készíteni, nehogy megunják. Azaz, hogy nem unhatják meg, mert ez van, és kész! A fiatal csirkehús nagyon finom, így egy bizonyos időben le kell vágni őket, hogy fel tudjuk használni. Nálunk a férjemre hárul ez a dolog, mert tőlem minden csirke végelgyengülésben pusztulna el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.