Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás szeletek

Mazsolás szeletek
Mazsolás szeletek
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Váncza Sütőpor Kincses Receptkönyvből származik. Sajnos ebben nem írnak sem méretet, sem időt, sem hőfokot, így ez a recept lehet, hogy kifogott rajtam. Az íze isteni, de az állagával nem voltam megelégedve, mert nagyon  morzsálódott. Ennek ellenére nem adom fel, próbálkozom másképpen összehangolni az időt és a hőt..:)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Bármikor fogyasztható, pl. egy lazább ebéd után.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, sóval, fahéjjal, majd összegyúrjuk a zsírral  és a rummal. (Én robotgéppel gyúrtam.)
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. Egy  tepsit kikenünk margarinnal, majd a tésztát belenyomkodjuk. Elég furi állagú a tészta, de bele lehet nyomkodni.
  4. A  forró sütőbe betesszük, és félig megsütjük, úgy 10-15 percig.
  5. Amíg súl, a tojásfehérjét felverjük a porcukorral jó keményre. Lehet 1 csipet sót és pici citromlét is tenni bele.
  6. A félig sült tésztát kivesszük, és megkenjük ízlésünk szerinti vastagságban a lekvárral, majd rászórjuk a mazsolát.
  7. A sütőt visszavesszük kb. 120 fokra.
  8. A mazsolára kenjük egyenletesen a  tojáshabot, majd visszatesszük a sütőbe.
  9. A sütés kb. még 20-25 perc. Ha nagyon barnul a teteje, lehet kevesebb is a hőfok. (Igazából én is csak kisérlezgettem, mert most csináltam először.)
  10. Ha kihűlt,  gyufásdoboz nagyságúra vágjuk. Nekem kissé morzsálodós volt a tészta, talán másnap már nem lesz az.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 094
elküldve: 2
receptkönyvben: 104
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásfehérjés süti, habos sütemény, mazsolás sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-03-19 19:56

Köszi lányok a segítséget, legközelebb egyik, majd másik javaslatot próbálom ki.
Üdv.Marcsi

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-03-19 12:42

Az is lehet, hogy a 4 tojás sárgáját kell a tésztába keverni, csak kimaradt véletlen a leírásból.

mulix
mulix Sun, 2012-03-18 22:49

Gondolom ha margarint használunk a zsír helyett,nem fog úgy morzsálódni.
Egyébként jónak tünik,ki lesz próbálva.

1056
finomliszt 40 dkg
sertészsír 22 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 8 dkg
rum 0.5 teáskanál
fahéj 1 késhegynyi
1 csipet
margarin 1 ek
sárgabaracklekvár 6 ek
mazsola 15 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 15 dkg
1 csipet
citromlé 3 csepp