r
Nosalty Logó

Mazsolás szeletek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Mazsolás szeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4551.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 5278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, sóval, fahéjjal, majd összegyúrjuk a zsírral és a rummal. (Én robotgéppel gyúrtam.)
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. Egy tepsit kikenünk margarinnal, majd a tésztát belenyomkodjuk. Elég furi állagú a tészta, de bele lehet nyomkodni.
  4. A forró sütőbe betesszük, és félig megsütjük, úgy 10-15 percig.
  5. Amíg súl, a tojásfehérjét felverjük a porcukorral jó keményre. Lehet 1 csipet sót és pici citromlét is tenni bele.
  6. A félig sült tésztát kivesszük, és megkenjük ízlésünk szerinti vastagságban a lekvárral, majd rászórjuk a mazsolát.
  7. A sütőt visszavesszük kb. 120 fokra.
  8. A mazsolára kenjük egyenletesen a tojáshabot, majd visszatesszük a sütőbe.
  9. A sütés kb. még 20-25 perc. Ha nagyon barnul a teteje, lehet kevesebb is a hőfok. (Igazából én is csak kisérlezgettem, mert most csináltam először.)
  10. Ha kihűlt, gyufásdoboz nagyságúra vágjuk. Nekem kissé morzsálodós volt a tészta, talán másnap már nem lesz az.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5417
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Bármikor fogyasztható, pl. egy lazább ebéd után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Váncza Sütőpor Kincses Receptkönyvből származik. Sajnos ebben nem írnak sem méretet, sem időt, sem hőfokot, így ez a recept lehet, hogy kifogott rajtam. Az íze isteni, de az állagával nem voltam megelégedve, mert nagyon  morzsálódott. Ennek ellenére nem adom fel, próbálkozom másképpen összehangolni az időt és a hőt..:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek