r
Nosalty Logó

Mákos-habos sütemény meggylekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mákos-habos sütemény meggylekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Összesen 1472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Összesen 11771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3132.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240 g

Zsír

  • Összesen
    499.7 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    211 g
  • Koleszterin
    1958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25059.2 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    11335 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    2580 mg
  • Foszfor
    8465 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1657.6 g
  • Cukor
    1093 mg
  • Élelmi rost
    151 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1265 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 11771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalót is hozzátesszük. Összegyúrjuk, és kinyújtjuk lisztezett felületen (én egyből sütőpapíron nyújtom ki, és úgy emelem át a tepsibe, átlósan megfogva sütőpapírt).
  2. Előmelegített, 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. Közben felforraljuk a tejszín-víz keverékét a citromhéjjal, majd belekeverjük a porcukorral összekevert mákot, és lehúzzuk a tűzről rögtön.
  4. Ha letelt a 10 perc, kivesszük a tésztát, és megkenjük a meggylekvárral, majd rásimítjuk a máktölteléket. Visszatesszük a sütőbe újabb 10 percre.
  5. Közben a kristálycukorral felverjük a tojásfehérjéket kemény, fényes habnak (kb 5-6 perc).
  6. Kivesszük a sütőből a tepsit, és rásimítjuk a kemény tojásfehérjehabot. Visszatesszük a sütőbe, és a hőfokot visszavesszük 100 fokra. Kb 15 percig sütjük, amíg szép drapp lesz a színe.
  7. Ha megsült pihentetjük, langyosra hűtjük, és kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11922
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-habos sütemény meggylekvárral
Gonoszka1 428 recept

Ez a sütemény is Tibi sógorom névnapjára készült. Nagyon finom sütemény, mert a mák a meggyel nagyon jól harmonizál. Aki nem akar pepecselni a tejszínnel, vízzel, akkor bátran készítheti tejjel. Én azért készítettem ilyen módon, mert a tejérzékeny családtagok csak a hulalát fogyaszthatják. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan fogyott. Tímea sógornőm azt mondta, hogy tökéletes ez a süteményem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?