Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Női szeszély

Női szeszély
Női szeszély
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept az Édeskönyvből származik.

hozzávalók / 4 adag

tészta

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd az élesztővel, tojássárgákkal és 20 g porcukorral tésztát dagasztunk. A tésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és egy kizsírozott tepsibe tesszük. 1 óráig kelesztjük a tepsiben.
  2. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, és tovább verjük, hogy jó kemény legyen. A diót szálasra vágjuk.
  3. A megkelt tésztát megkenjük baracklekvárral. Rásimítjuk a tojáshabot, majd megszórjuk dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 362
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos diós sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1086
finomliszt 300 g
vaj 130 g
porcukor 20 g
tojássárgája 4 db
friss élesztő 30 g
tej 6 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
dió 50 g
sárgabaracklekvár 250 g