Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás ricottagombóc vaníliaöntettel

Mazsolás ricottagombóc vaníliaöntettel
Mazsolás ricottagombóc vaníliaöntettel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már unalmas volt a hagyományos túrógombóc, ezért megpróbáltam egy kicsit feldobni. :)

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

Az öntethez

ajánlat

Ricottából ne a krémes változatot válasszuk, inkább a túró állagút. Egyébként sima túróval is el lehet készíteni. Kiadós leves mellé második fogásként vagy desszertként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, sóval, majd beletesszük a ricottát, darát és a lisztet. Beletesszük a citromhéjat, a mazsolát, és az egészet jól összekeverjük.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan, hogy ne törjön meg nagyon, a masszába dolgozzuk.
  3. Legalább fél óráig hagyjuk állni, hogy a dara szívja meg magát egy kissé.
  4. Vizes kézzel gombóckákat formázunk, és bő vízben kifőzzük.
  5. Az öntethez a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, a keményítővel, csipet sóval és egy kevés tejjel, majd a vaníliás tejhez öntve forrásig főzzük. Ízlés szerint teszünk bele cukrot.
  6. Tálaláskor a gombócokat szórjuk meg fahéjas cukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 154
elküldve: 5
receptkönyvben: 96
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis túrógombóc, ricottás gombóc, vaníliaöntettel csurgatott édes gombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
ricotta 50 dkg
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 4 db
mazsola 10 dkg
citromhéj 1 ek
búzadara 4 evőkanál
finomliszt 3 evőkanál
0.5 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
tej 5 dl
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
étkezési keményítő 2 csapott ek
cukor 1 ek