r
Nosalty Logó

Epres túrógombóc Victoriától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrógombóc Victoriától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombóc

Borítás

Tálalás

Összesen 622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombóc

Borítás

Tálalás

Összesen 2485 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombóc

Borítás

Tálalás

Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5552.1 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    921.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 2485 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Gombóc

Borítás

Tálalás

Elkészítés

Gombóc

  1. A tojást kettéválasztjuk, és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, félretesszük.
  2. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a búzadarát és a tojássárgákat, összekeverjük őket. A felvert tojásfehérje 1/3-át alaposan belekeverjük a túrós masszába, nem baj, ha kimegy belőle a levegő, ez azt a célt szolgálja, hogy fellazítsa a masszát. Ezt követően hozzáadjuk a maradék felvert tojásfehérjét, ezt már óvatosabb mozdulatokkal dolgozzuk a masszába. Az egészet 20 perce betesszük a hűtőbe.
  3. Amíg a massza pihen a hűtőben, elkészítjük a pirított zsemlemorzsát. Ehhez a vajat felolvasztjuk egy edényben, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, folyamatos kevergetés mellett szép aranybarnára pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Akár szeletelt mandulát is hozzátehetünk, miközben pirítjuk a morzsát.
  4. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és 1-1 eperszemet helyezünk a közepébe. Lobogó vízben kifőzzük a gombócokat, majd belehempergetjük a pirított morzsába. Megszórjuk porcukorral, és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2702
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Ajánló

Tehetünk mellé eperlekvárt vagy eperöntetet is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a túrógombócot, és nyáron sok eprem volt otthon, ezért gondoltam kipróbálom, hogy milyen lehet az epres túrógombóc.... egy kis eperöntettel :)

Hozzávalók

Gombóc

Borítás

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...