Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás kuglóf Glaser konyhájából

Mazsolás kuglóf Glaser konyhájából
Mazsolás kuglóf Glaser konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a kuglóf túl gyorsan barnul, takarjuk le egy pergament papírral. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

hozzávalók / 10 adag

A kuglófhoz

A forma kikenéséhez és szórásához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát leöntjük a rummal, és kb. 1 órát hagyjuk állni.
  2. A lisztet egy edénybe szitáljuk, a közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe beleöntjük a tejben feloldott élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel, és egy konyharuhával lefedve, meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  3. A vajat a cukorral, sóval, szerecsendióval és a citromhéjjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat.
  4. A vajas keveréket az előtésztához adjuk, és sima tésztává keverjük.  Konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percig kelesztjük, majd hozzákeverjük a leszűrt mazsolát, és konyharuhával lefedve további 30 percig kelesztjük.
  5. Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát vékonyan vajjal kikenünk, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd a kuglófforma alján, minden mélyedésbe 1-1 mandulát teszünk.
  6. A tésztát a formába tesszük, konyharuhával lefedve kb. 40 percig kelesztjük, míg a térfogata megduplázódik.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 12 981
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

karácsonyi kuglóf, mandulás kuglóf, kuglóf mazsolával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-01-12 20:42

Hát, nagyon finom lett. Lehet, hogy kicsit sok benne a tojás, ill. talán lehetne benne még egy kicsit több tej. A reszelt citromhéjból, rumos mazsolából mehet bőven, szerintem a rumból is. Én raktam bele még reszelt narancshéjat és facsart narancslevet is. Talán még mehetne igazi vanília is. Szerintem kicsit kisebb hőfokon kellene jóval tovább sütni, de sűrű ellenőrzés mellett. Nagyon jól sikerült, gratulálok a recepthez, magas is, szép is, omlós is, klasszikus tanácsokkal.

462
mazsola 100 g
rum 20 ml
finomliszt 500 g
friss élesztő 42 g
tej 125 ml
vaj 180 g
cukor 120 g
0.5 tk
szerecsendió 1 késhegynyi
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 3 db
tojássárgája 2 db
vaj 0.5 ek
zsemlemorzsa 2 ek
mandula 20 g