r
Nosalty Logó

Mazsolás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsolás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 312 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2467.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a szárított élesztőt.
  2. A vajat kis darabokban kézzel beledolgozzuk a keverékbe, míg morzsalékos tésztát nem kapunk.
  3. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a meleg tejet, majd sima tésztává gyúrjuk az egészet. (Ha túl lágy a tészta, adjunk még hozzá lisztet.)
  4. A tésztát lefedve, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  5. Miután megkelt, még néhány percig dagasztjuk, majd téglalap formájúra, kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  6. A töltelékhez a puha vajat, a fahéjat, a cukrot és a mazsolát összekeverjük.
  7. A keveréket rákenjük a kinyújtott tésztára, a széleit (kb. 2 cm-et) üresen hagyjuk. Ha keveselljük a rákent tölteléket, szórjunk még rá mazsolát.
  8. A tésztát a hosszabbik oldaláról kezdve, szorosan feltekerjük, és óvatosan összenyomjuk.
  9. A tekercset szeletekre vágjuk, és a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Ne vágjunk túl vastag szeleteket!
  10. Letakarva, még egy fél órát kelni hagyjuk.
  11. A csigákat megsütjük. (Vigyázzunk hogy ne süssük túl!)
  12. A kész csigákat még melegen juharsziruppal megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2164
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsősorban mazsola-kedvelőknek ajánlom. Már többször megsütöttem,és mindig sikere volt, különösen frissen. Finom tízórai, uzsonna, de jó tea mellé is. A legjobb jól átmosott, beáztatott nagyszemű mazsolából. Nekem általában kb. 12-16 db szokott kijönni a fenti mennyiségből.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek