Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos csigák

Barackos csigák
Barackos csigák
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most vaníliapudinggal és őszibarackkal készült. De a sárgabarackos - csokipudingos igazán finom:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. (De az olvasztott, langyosra hűtött margarinnak csak  a felét adjuk a tésztához.)
  2. A szokásos módon elkészítjük a pudingot, ízét csipet sóval erősítjük. Ha teljesen kihűlt, közékeverjük a tojássárgáját is.
  3. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, és hagyjuk, hogy lecsepegjenek.
  4. A megkelt tésztát 35x40-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a maradék olvasztott margarinnal. Megszórjuk a mazsolával és föltekerjük, mint a beiglit, és 16 egyforma darabra vágjuk.
  5. A csigákat kikent tepsibe tesszük, a közepét megnyomjuk, belekanalazzuk a pudingot, és rátesszük a barackot.
  6. A sütés vége előtt megkenhetjük egy kis olvasztott vajjal, akkor fényesebbek lesznek.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 540
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

DrHouse

Mióta szakács: 2011.04.04.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarackos-vaníliapudingos csigák, barackos-vaníliás csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsu1303
Zsu1303 Sat, 2011-10-01 15:20

A tészta meglepően könnyed és se perc alatt meg kelt. Igaz én mazsolát nem raktam bele,mert nem igazán szeretjük,de igy is finom volt, bár én több cukrot raknék a tésztájába. Ezt a csigát könnyen lehet variálni akár kakaóval,fahéjjal vagy bármi más pudinggal,gyümölccsel. Valamennyi variációt kipróbáltuk. Köszönöm a receptet!

1156
finomliszt 50 dkg
cukor 7 dkg
margarin 15 dkg
élesztő 4 dkg
tej 2.5 dl
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
vaj 1 ek
őszibarack 8 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 0.5 dl
cukor 4 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
mazsola 10 dkg