Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mázas mákszelet

Mázas mákszelet
Mázas mákszelet
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm közösségi oldalán láttam meg ezt a gyönyörű sütit, és bár nem nagyon rajongok a mákosért, mivel Édesapám nagyon szereti, muszáj volt elkérnem. Nagyon finom lett, és szerintem igen mutatós.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Tipp: A felvert tojásfehérjéből én először csak egy nagyobb evőkanálnyit teszek a masszához, azzal jól kikeverem, fellazítom, és azután teszem bele a maradékot, de azzal már szépen óvatosan keverem el, hogy ne törjön annyira össze.
Kezdőknek is meleg szívvel ajánlom, könnyű, finom, mutatós. Akik szeretik a mákos sütiket, azoknak igazi csemege lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot (vagy aromát) a tojások sárgájával, egy csipet sóval és a citrom héjával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a mákot, a diót, a zsemlemorzsát és a lisztet.
  3. A tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük (én akkor szoktam belerakni a cukrot apránként, mikot már majdnem teljesen kemény), majd a masszához vegyítjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A kétféle csokit külön-külön gőz felett megolvasztjuk (azaz egy edényben vizet forralunk, abba teszünk egy másik edényt úgy, hogy a vízbe ne érjen bele, és abban olvasztjuk a csokit).
  6. Először a tortabevonóval lekenjük a kihűlt sütinket, majd a megolvasztott fehér csokival tetszés szerinti mintákat rajzolunk rá.
  7. Hűtőben hagyjuk állni 20-30 percet, hogy a csoki megdermedjen.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 958
elküldve: 4
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kilteh

Mióta szakács: 2011.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitetős mákszelet, mákos sütemény fehér csokoládéval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1233
vaj 15 dkg
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 6 db
mák 20 dkg
dió 10 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
cukor 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tortabevonó 10 dkg
fehér csokoládé 5 dkg