Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Matjes filé háziasszony módra

Matjes filé háziasszony módra
Matjes filé háziasszony módra
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A matjes a sós heringnek egy változata, amely elkészítéséhez olyan heringeket használnak fel, amelyeket május végétől június elejéig halásznak az Északi tengerben, és még nem ivarérettek. A tejföl egy részét helyettesíthetjük tejszínnel is. Tálaljuk héjában főtt burgonyával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiléket hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni, majd falatnyi darabokra vágjuk.
  2. Az uborkát és az almát apró kockákra, a hagymát vékony félkörökre vágjuk. Az egészet egy fedeles edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet is.
  3. A tejfölt elkeverjük a citromlével. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, ráöntjük az előkészített halra, jól összekeverjük, lefedjük, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 469
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
konyha: német

egyéb elnevezések

heringsaláta, heringfilé háziasszony módra, tejfölös heringfilé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

454
hering 250 g
csemegeuborka 1 közepes db
alma 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
babérlevél 1 db
tejföl 200 g
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet