r
Nosalty Logó

Málnamisu kétféle piskótával

Gonoszka1
Málnamisu kétféle piskótával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

774
Kalória
12.1g
Fehérje
84.8g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
135.4g
Víz
68.8g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
59.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

Összesen 774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

Összesen 6181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    343.4 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3413.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    678.4 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    1082.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 6181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük. A tojásfehérje habot is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
  3. 2 dl vízbe beletesszük a 25 dkg málnát, és az 5 dkg kristálycukrot. Felforraljuk, botmixerrel pürésítjük, 1-2 percig forraljuk, majd kihűtjük, ekkor leszűrjük. Hozzákeverjük az amarettó likőrt.
  4. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A málnát botmixerrel pürésítjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a málnapürét, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  5. A kihűlt piskótát szeletekre vágjuk, és kibélelünk vele egy tálat. Meglocsoljuk az amarettós málnalével. Rákenjük a krém 1/3-át. Ezen elosztjuk a babapiskótát. Ezt is meglocsoljuk az amarettós málnalével, majd rákenjük a krém második 1/3-át. Ekkor megint a piskótaszeletek következnek. Ezt meglocsoljuk a maradék amarettós málnalével, és rásimítjuk a maradék krémet.
  6. Málnaszemekkel díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Másnap tálalhatjuk ezt a finom, nyári desszertet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ez is a nagy családi ünnepre készült a rumos-meggyes puncstorta, az aszpikos sonkatekercs, a George Hamilton, azaz habcsók tetejű torta, és a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen mellé. Mindenkinek nagyon ízlett minden, és minden gyorsan fogyott. Csak ajánlani tudom ezt a finom, nyári desszertet.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...