Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnamisu kétféle piskótával

Málnamisu kétféle piskótával
Málnamisu kétféle piskótával
55 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is a nagy családi ünnepre készült a rumos-meggyes puncstorta, az aszpikos sonkatekercs, a George Hamilton, azaz habcsók tetejű torta, és a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen mellé. Mindenkinek nagyon ízlett minden, és minden gyorsan fogyott. Csak ajánlani tudom ezt a finom, nyári desszertet.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük. A tojásfehérje habot is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
  3.  2 dl vízbe beletesszük a 25 dkg málnát, és az 5 dkg kristálycukrot. Felforraljuk, botmixerrel pürésítjük, 1-2 percig forraljuk, majd kihűtjük, ekkor leszűrjük. Hozzákeverjük az amarettó likőrt.
  4. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A málnát botmixerrel pürésítjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a málnapürét, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  5. A kihűlt piskótát szeletekre vágjuk, és kibélelünk vele egy tálat. Meglocsoljuk az amarettós málnalével. Rákenjük a krém 1/3-át. Ezen elosztjuk a babapiskótát. Ezt is meglocsoljuk az amarettós málnalével, majd rákenjük a krém második 1/3-át. Ekkor megint a piskótaszeletek következnek. Ezt meglocsoljuk a maradék amarettós málnalével, és rásimítjuk a maradék krémet.
  6. Málnaszemekkel díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Másnap tálalhatjuk ezt a finom, nyári desszertet. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 907
elküldve: 7
receptkönyvben: 117
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskótás-babapiskótás málnás édesség, tiramisu málnával, málnás tiramisu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

774
tojás 3 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
víz 3 evőkanál
1 csipet
babapiskóta 10 dkg
málna 50 dkg
mascarpone 50 dkg
növényi habtejszín 5 dl
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
málna 25 dkg
víz 2 dl
cukor 5 dkg
amarettó 3 ek
málna 10 dkg