Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-vérnarancs torta

Mascarponés-vérnarancs torta
Mascarponés-vérnarancs torta
75 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta Dorina unokahúgom 17. születésnapjára készült. Nagyon finom torta, mindenkinek nagyon ízlett. Az az igazság, hogy már régóta foglalkoztatott a narancstorta elkészítése, és most eljött az alkalom. Nem csalódtam benne!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a reszelt narancshéjjal és narancslével habosra keverjük. Ezután 2-3 részletbe hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kivajazott-lisztezett tortaformában 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  2. A krémhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5-6 percre.
  3. Közben a vérnarancslevet felmelegítjük, és az alaposan kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne.
  4. A 3 dl tejszínt 3 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadunk 18 dkg porcukrot, a reszelt vérnarancshéjat. Alaposan robotgéppel összedolgozzuk, majd a tejszínhabot is belekeverjük. A zselatinos narancslébe teszünk 1ek krémet, és csomómentesre kikeverjük. (Én ezt is robotgéppel csináltam.) Ezután belekeverjük a mascarponés krémbe. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A piskótát három részre vágjuk. Megtöltjük a tortát a krémmel, majd a tetejét és az oldalát körbekenjük.
  6. A tetejére a vérnarancsokat vastagon egy éles késsel lehámozzuk, és karikára vágjuk. A torta tetejét krémrózsákkal és vérnarancs karikákkal díszítjük.
  7. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 046
elküldve: 3
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes torta, vérnarancsos piskótatorta, mascarponekrémes torta vérnaranccsal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

799
tojás 8 db
finomliszt 22.5 dkg
cukor 22.5 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 0.5 dl
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mascarpone 50 dkg
vérnarancs 1 db
narancslé 2 dl
porcukor 21 dkg
növényi habtejszín 3 dl
lapzselatin 6 db
vérnarancs 2 db