Nosalty Logó

Mascarponés-vérnarancs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mascarponés-vérnarancs torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 799 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6380 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 242 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 799 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    325.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    766 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2679 micro
Összesen 6380 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgáját a cukorral, a reszelt narancshéjjal és narancslével habosra keverjük. Ezután 2-3 részletbe hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kivajazott-lisztezett tortaformában 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  2. A krémhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5-6 percre.
  3. Közben a vérnarancslevet felmelegítjük, és az alaposan kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne.
  4. A 3 dl tejszínt 3 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadunk 18 dkg porcukrot, a reszelt vérnarancshéjat. Alaposan robotgéppel összedolgozzuk, majd a tejszínhabot is belekeverjük. A zselatinos narancslébe teszünk 1ek krémet, és csomómentesre kikeverjük. (Én ezt is robotgéppel csináltam.) Ezután belekeverjük a mascarponés krémbe. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A piskótát három részre vágjuk. Megtöltjük a tortát a krémmel, majd a tetejét és az oldalát körbekenjük.
  6. A tetejére a vérnarancsokat vastagon egy éles késsel lehámozzuk, és karikára vágjuk. A torta tetejét krémrózsákkal és vérnarancs karikákkal díszítjük.
  7. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3144
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ez a torta Dorina unokahúgom 17. születésnapjára készült. Nagyon finom torta, mindenkinek nagyon ízlett. Az az igazság, hogy már régóta foglalkoztatott a narancstorta elkészítése, és most eljött az alkalom. Nem csalódtam benne!

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek