Nosalty Logó

Narancstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Ezen a képen: Narancstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 406 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3246 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 238 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 406 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1950 micro
Összesen 3246 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A tojások habját pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd kanalanként lazán hozzákeverjüka lisztet és a keményítőt.
  4. Hozzáadjuk akakaót és a kávét. Hozzáreszeljük anarancs és a citromhéját, valaminthozzáadjuk a diót.
  5. Legvégül hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  6. Kivajazott, zsemlemorzsával szórt tortaformába öntjük.
  7. Forró sütőbe tesszük, 5 perc után takarékra kapcsolunk és készre sütjük a tésztát.
  8. A formában hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
  9. A tésztát hidegen kettészeljük, bele-, és rákenjük a krémet.
  10. Hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük, mielőtt feladjuk.
  11. Narancsszeletekkel díszítjük.
  12. A krém elkészítése:
  13. Lereszeljük a narancs és a citrom héját, kifacsarjuk a levüket.
  14. Kis lábasba teszünk mindent: héjakat, leveketésa cukrot.
  15. Ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a keményítőt éskisrugóssal kevergetve, percre sem otthagyva sűrűre főzzük.
  16. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, eközben is néha megkeverjük.
  17. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat.
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 44123
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 18.

Ajánló

Négyszögletes tepsiben sütve, a tetejét nem megkenve és díszítve, azaz sütinek is nagyszerű! Nagyon gyorsan elkészül!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harmathy Ildikó 313 recept

Ildikó nap is volt a héten, Gergi fiamnak két nappal később van a névnapja, számtalan variációban tudom a tortát produkálni. Ez a kakaós-diós-narancsos figura gyerekeim egyik nagy kedvence.

Hozzászólások

evelyngaal

Ez a recept fantasztikus. 14 eves lanyom megsutotte ajandekba a batyjanak. hatalmas sikert aratott. a teszta minden mas kremmel is jo, isteni! koszi!

Harmathy Ildikó

Nagyon örülök, Evelyn! És gratulálok a kislányodnak! Igen, én is gyakran csinálom más krémekkel. Ildikó

vizsu

nem kell bele sút?por? Milyen méretú tortaforma kell?

Harmathy Ildikó

Süt?port nem adok hozzá, Vizsu! Ezúttal 18 cm átmér?j? tortaformát használtam. Ildikó

vizsu

Köszönöm a választ Ildikó'

Törölt felhasználó

Sziasztok! Dió helyett tehetek bele fahéjat? és kukorica keményít? az sima étkezési keményít?? bocsi, ha hülyeséget kérdeztem, de nem rég óta sütögetek és ilyen hozzávaló még nem kellett eddig semmibe se :D Üdv: _eViKe_

Harmathy Ildikó

Szia Evike! A dióbél helyett a fahéj nem jó. Ha fahéjasan akarod, akkor 3 helyett 4 púpos ev?kanál lisztet tegyél és a fahéjat ízesítésül. A kukorica keményít? nem a sima étkezési keményít?, de azt is használhatsz helyette. Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Köszönöm a segítséget! Amint lehet, ki fogom próbálni! Üdv: _eViKe_

Törölt felhasználó

A krém kevergetése/korf?zésekor nem áll fenn annak a veszélye, hogy el?bb válik a dolog narancsos tojásrántottává semmint s?r? krémmé?

Harmathy Ildikó

Nem Kedves Annus, ha nagyon lassú tüzön melegíted, legbiztosabb a vízfürd?. Üdv: Ildikó

Klaudia

Szia! Pénteken csinálom! Hány fokos legyen a süt??Köszönöm a választ. Dia

Harmathy Ildikó

180 fokon tedd be, Kiscica, 5 perc után 160-on süssd tovább. Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

A következ? a kérdésem, még miel?tt megcsinálnám (nem vagyok túl gyakorlott háziasszony): tudtommal az olyan sütikbe, aminek a tésztájába felvert tojáshab kell, ott általában cél, hogy ne nagyon törjön össze a hab és ezért ezt szokták a legvégén beleforgatni óvatosan a masszába. Ebben a receptben pont a fordítottja van, vagyis a kemény habba kell a minden egyebet beleforgatni. Akkor itt tényleg szándékosan nem számít, hogy mennyire törik össze a hab? Mert ha ennyi mindent forgatok bele,mire összeáll szép egynem? tésztává addigra annyit kell kevergetni, hogy tutira nem lesz/marad a habnak hab állaga. Kérdés, hogy ez itt tényleg nem baj/nem cél?

Harmathy Ildikó

Kedves Elora! Nem esik össze a hab a folyamat végére sem, ha jó keményre vered. A kemény habba könny? kézzel és apránként keverd a többi hozzávalót. Amennyiben géppel dolgozol, akkor gyors fordulaton felvered jó keményre a habot, utána lassú fordulaton adod a többit apránként a habhoz. Jó lesz, meglátod! Üdv: Ildikó

Padlizsán

Még soha nem használtam semmiféle keményít?t. (Ha jól tudom legf?bb funkciója a s?rítés.) Ebben a receptben ez elhagyható, milyen célt szolgál? Régóta sütök, f?zök, de valahogy még eddig mindig elkerültem a keményít?k használatát. Tetszik a recept, ki is próbálnám, csak szeretem tudni mi miért van benne az ételben :D

Harmathy Ildikó

Elhagyható a kukoricakeményít?, illetve liszttel helyettesítend?. A tésztához keményít? nélkül 5 ev?kanál liszt kell, a krémhez 1 jó púpozott ev?kanál liszt. A keményít? amúgy csak s?rít, más szerepe nincs, kevesebb liszt kell csupán. Manapság úgy készítem a narancstortát, hogy a tésztába egyáltalán nem teszek lisztet, sem keményít?t, hanem 15 ev?kanál darált diót - így a legfinomabb!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!