Narancstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
7 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
14 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
8g dió49 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
6g vaj45 kcal
A krémhez
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
7 kcal
-
13g vaj90 kcal
A díszítéshez
-
33g narancs11 kcal
Összesen
406
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
57 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
114 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
60g dió392 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
50g vaj359 kcal
A krémhez
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
57 kcal
-
100g vaj717 kcal
A díszítéshez
-
260g narancs89 kcal
Összesen
3246
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
16.3g tojás21 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
1.1g kukoricakeményítő4 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
3.7g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
4.4g dió29 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
A krémhez
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
13.3g narancslé6 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
1.1g kukoricakeményítő4 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
A díszítéshez
-
19.3g narancs7 kcal
Összesen
238
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
406
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 196.3 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2804.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 1301 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 349.5 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 616.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1531 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 945 mg
-
Retinol - A vitamin: 1471 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 519 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1950 micro
Összesen
3246
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
238
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
5 ek cukor
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek instant kávé
-
5 dkg vaj
A krémhez
-
2 narancsból nyert narancslé
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
10 dkg vaj
A díszítéshez
-
1 db narancs
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- A tojások habját pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd kanalanként lazán hozzákeverjüka lisztet és a keményítőt.
- Hozzáadjuk akakaót és a kávét. Hozzáreszeljük anarancs és a citromhéját, valaminthozzáadjuk a diót.
- Legvégül hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
- Kivajazott, zsemlemorzsával szórt tortaformába öntjük.
- Forró sütőbe tesszük, 5 perc után takarékra kapcsolunk és készre sütjük a tésztát.
- A formában hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
- A tésztát hidegen kettészeljük, bele-, és rákenjük a krémet.
- Hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük, mielőtt feladjuk.
- Narancsszeletekkel díszítjük.
- A krém elkészítése:
- Lereszeljük a narancs és a citrom héját, kifacsarjuk a levüket.
- Kis lábasba teszünk mindent: héjakat, leveketésa cukrot.
- Ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a keményítőt éskisrugóssal kevergetve, percre sem otthagyva sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve hűlni hagyjuk, eközben is néha megkeverjük.
- Amikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat.
- Sűtés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 44123
- Feltöltés dátuma: 2009. március 18.
Ajánló
Négyszögletes tepsiben sütve, a tetejét nem megkenve és díszítve, azaz sütinek is nagyszerű! Nagyon gyorsan elkészül!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Harmathy Ildikó
313 recept
Ildikó nap is volt a héten, Gergi fiamnak két nappal később van a névnapja, számtalan variációban tudom a tortát produkálni. Ez a kakaós-diós-narancsos figura gyerekeim egyik nagy kedvence.
Hozzászólások
Ez a recept fantasztikus. 14 eves lanyom megsutotte ajandekba a batyjanak. hatalmas sikert aratott. a teszta minden mas kremmel is jo, isteni! koszi!
Nagyon örülök, Evelyn! És gratulálok a kislányodnak! Igen, én is gyakran csinálom más krémekkel. Ildikó
nem kell bele sút?por? Milyen méretú tortaforma kell?
Süt?port nem adok hozzá, Vizsu! Ezúttal 18 cm átmér?j? tortaformát használtam. Ildikó
Köszönöm a választ Ildikó'
Sziasztok! Dió helyett tehetek bele fahéjat? és kukorica keményít? az sima étkezési keményít?? bocsi, ha hülyeséget kérdeztem, de nem rég óta sütögetek és ilyen hozzávaló még nem kellett eddig semmibe se :D Üdv: _eViKe_
Szia Evike! A dióbél helyett a fahéj nem jó. Ha fahéjasan akarod, akkor 3 helyett 4 púpos ev?kanál lisztet tegyél és a fahéjat ízesítésül. A kukorica keményít? nem a sima étkezési keményít?, de azt is használhatsz helyette. Üdv: Ildikó
Köszönöm a segítséget! Amint lehet, ki fogom próbálni! Üdv: _eViKe_
A krém kevergetése/korf?zésekor nem áll fenn annak a veszélye, hogy el?bb válik a dolog narancsos tojásrántottává semmint s?r? krémmé?
Nem Kedves Annus, ha nagyon lassú tüzön melegíted, legbiztosabb a vízfürd?. Üdv: Ildikó
Szia! Pénteken csinálom! Hány fokos legyen a süt??Köszönöm a választ. Dia
180 fokon tedd be, Kiscica, 5 perc után 160-on süssd tovább. Üdv: Ildikó
A következ? a kérdésem, még miel?tt megcsinálnám (nem vagyok túl gyakorlott háziasszony): tudtommal az olyan sütikbe, aminek a tésztájába felvert tojáshab kell, ott általában cél, hogy ne nagyon törjön össze a hab és ezért ezt szokták a legvégén beleforgatni óvatosan a masszába. Ebben a receptben pont a fordítottja van, vagyis a kemény habba kell a minden egyebet beleforgatni. Akkor itt tényleg szándékosan nem számít, hogy mennyire törik össze a hab? Mert ha ennyi mindent forgatok bele,mire összeáll szép egynem? tésztává addigra annyit kell kevergetni, hogy tutira nem lesz/marad a habnak hab állaga. Kérdés, hogy ez itt tényleg nem baj/nem cél?
Kedves Elora! Nem esik össze a hab a folyamat végére sem, ha jó keményre vered. A kemény habba könny? kézzel és apránként keverd a többi hozzávalót. Amennyiben géppel dolgozol, akkor gyors fordulaton felvered jó keményre a habot, utána lassú fordulaton adod a többit apránként a habhoz. Jó lesz, meglátod! Üdv: Ildikó
Még soha nem használtam semmiféle keményít?t. (Ha jól tudom legf?bb funkciója a s?rítés.) Ebben a receptben ez elhagyható, milyen célt szolgál? Régóta sütök, f?zök, de valahogy még eddig mindig elkerültem a keményít?k használatát. Tetszik a recept, ki is próbálnám, csak szeretem tudni mi miért van benne az ételben :D
Elhagyható a kukoricakeményít?, illetve liszttel helyettesítend?. A tésztához keményít? nélkül 5 ev?kanál liszt kell, a krémhez 1 jó púpozott ev?kanál liszt. A keményít? amúgy csak s?rít, más szerepe nincs, kevesebb liszt kell csupán. Manapság úgy készítem a narancstortát, hogy a tésztába egyáltalán nem teszek lisztet, sem keményít?t, hanem 15 ev?kanál darált diót - így a legfinomabb!