r
Nosalty Logó

Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti

NS
Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

781
Kalória
53.2g
Fehérje
33.7g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
257.2g
Víz
150.9g
Koleszterin
907mg
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 781 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7016 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 185 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.1 g
  • Cink
    723 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    557 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    69 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    334 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 781 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    479 g

Zsír

  • Összesen
    411 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24606.7 g
  • Cink
    6506 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    3311 mg
  • Vas
    5009 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    6982 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    251 mg
  • Mangán
    202 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    2314.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    625 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3002 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 7016 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    172 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    133 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    79 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kettéválasztjuk a tojást. A keverőtálba tesszük a sárgáját, a cukrot, az olajat és a vizet hozzáadjuk. Addig keverjük, amíg habos nem lesz, és a cukor szét nem olvad (nem lehet benne érezni a cukrot, ahogy keverjük). Egy másik tálban kemény habbá verjük a fehérjét.
  2. Amikor ezekkel elkészültünk, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgájához beletesszük a felvert hab felét és a sütőport. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a másik felét is, és hozzáadjuk a kakaóport.
  3. Tortaformába öntjük, amit előtte kivajazunk és kilisztezünk, és sütőbe tesszük kb. 200-250 fokra 20-25 percre. A tésztát hurkapálcával ellenőrizzük, ha a pálcán nem marad tészta, akkor már elkészült. Majd állni hagyjuk, amíg kihűl.

A krémhez

  1. A mascarponét keverőtálba tesszük, simára keverjük.
  2. Egy másik tálban felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét a túrót és majd a cukrot is beletesszük, és összekeverjük.
  3. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd egy pohárba 2 ek felforralt vizet teszünk, és felolvasztjuk a zselatint. Kicsit hagyjuk pár percig hűlni, a krémhez adjuk, majd összekeverjük, és állni hagyjuk a hűtőben.

A díszítéshez

  1. Eperszemekkel és mandulapehellyel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a tortát anyukám szülinapjára készítettem, mindenkinek nagyon ízlett, és hamar el is fogyott :)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek