r
Nosalty Logó

Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti

NS
Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

781
Kalória
53.2g
Fehérje
33.7g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
257.2g
Víz
150.9g
Koleszterin
907mg
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 781 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7016 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 185 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.1 g
  • Cink
    723 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    557 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    69 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    334 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 781 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    479 g

Zsír

  • Összesen
    411 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24606.7 g
  • Cink
    6506 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    3311 mg
  • Vas
    5009 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    6982 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    251 mg
  • Mangán
    202 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    2314.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    625 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3002 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 7016 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.5 g
  • Cink
    172 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    133 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    79 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kettéválasztjuk a tojást. A keverőtálba tesszük a sárgáját, a cukrot, az olajat és a vizet hozzáadjuk. Addig keverjük, amíg habos nem lesz, és a cukor szét nem olvad (nem lehet benne érezni a cukrot, ahogy keverjük). Egy másik tálban kemény habbá verjük a fehérjét.
  2. Amikor ezekkel elkészültünk, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgájához beletesszük a felvert hab felét és a sütőport. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a másik felét is, és hozzáadjuk a kakaóport.
  3. Tortaformába öntjük, amit előtte kivajazunk és kilisztezünk, és sütőbe tesszük kb. 200-250 fokra 20-25 percre. A tésztát hurkapálcával ellenőrizzük, ha a pálcán nem marad tészta, akkor már elkészült. Majd állni hagyjuk, amíg kihűl.

A krémhez

  1. A mascarponét keverőtálba tesszük, simára keverjük.
  2. Egy másik tálban felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét a túrót és majd a cukrot is beletesszük, és összekeverjük.
  3. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd egy pohárba 2 ek felforralt vizet teszünk, és felolvasztjuk a zselatint. Kicsit hagyjuk pár percig hűlni, a krémhez adjuk, majd összekeverjük, és állni hagyjuk a hűtőben.

A díszítéshez

  1. Eperszemekkel és mandulapehellyel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a tortát anyukám szülinapjára készítettem, mindenkinek nagyon ízlett, és hamar el is fogyott :)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legegyszerűbb meggyes kevert

Amikor gyors és finom sütire vágyunk, tökéletes választás. Nem csak meggyel, hanem bármilyen gyümölccsel, de akár csokival vagy magokkal, illetve ezek keverésével is elkészíthető.