Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti

Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti
Mascarponés epertorta ahogy Rozália készíti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát anyukám szülinapjára készítettem, mindenkinek nagyon ízlett, és hamar el is fogyott :)

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Kettéválasztjuk a tojást. A keverőtálba tesszük a sárgáját, a cukrot, az olajat és a vizet hozzáadjuk. Addig keverjük, amíg habos nem lesz, és a cukor szét nem olvad (nem lehet benne érezni a cukrot, ahogy keverjük). Egy másik tálban kemény habbá verjük a fehérjét.
  2. Amikor ezekkel elkészültünk, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgájához beletesszük a felvert hab felét és a sütőport. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a másik felét is, és hozzáadjuk a kakaóport.
  3. Tortaformába öntjük, amit előtte kivajazunk és kilisztezünk, és sütőbe tesszük kb. 200-250 fokra 20-25 percre. A tésztát hurkapálcával ellenőrizzük, ha a pálcán nem marad tészta, akkor már elkészült. Majd állni hagyjuk, amíg kihűl.

Krém

  1. A mascarponét keverőtálba tesszük, simára keverjük.
  2. Egy másik tálban felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét a túrót és majd a cukrot is beletesszük, és összekeverjük.
  3. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd egy pohárba 2 ek felforralt vizet teszünk, és felolvasztjuk a zselatint. Kicsit hagyjuk pár percig hűlni, a krémhez adjuk, majd összekeverjük, és állni hagyjuk a hűtőben.

Díszítés

  1. Eperszemekkel és mandulapehellyel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 27 928
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kósa Rozália

Mióta szakács: 2013.11.19.
1 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes epertorta, tejszínes epertorta, epertorta tejszínes-mascarponés krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nb050604
nb050604 Mon, 2016-02-22 23:07

Isteni lett, köszönöm. Annyit variáltam, hogy a krémbe jó sok epret kevertem még.

781
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 púpozott ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 ek
habtejszín 250 ml
mascarpone 250 g
lapzselatin 1 db
tehéntúró 250 dkg
cukor 5 ek
mandulapehely 3 ek
eper 150 g