r
Nosalty Logó

Fehérborkrém-torta

Éva házias konyhája
Fehérborkrém-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

1024
Kalória
12.9g
Fehérje
109.7g
Szénhidrát
55g
Zsír
182.6g
Víz
305g
Koleszterin
934mg
Élelmi rost
77.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Összesen 1024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Összesen 6146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Összesen 272 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    329.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3092 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    658 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    389 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 6146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

tortaalap

  1. A tojást, meleg vizet, cukrot egy tálban kb. 8 percig, konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  2. 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformában 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

borkrém

  1. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben.
  2. Az étkezési keményítőt, cukrot, citromlevet egy edénybe tesszük, és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a fehérbort, és fölforraljuk.
  3. Miután levettük a tűzről, a kinyomkodott zselatinlapokat is belekeverjük, majd lehűtjük.
  4. A 400 ml tejszínhabot jól fölhabosítjuk, és a lehűtött borkrémhez hozzákeverjük.

tejszínkrém

  1. A tortaalapot 3 lapra fölvágjuk. A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd egy lapot belehelyezünk. Ecset segítségével borral megkenjük a lap tetejét, majd a fele mennyiségű krémet is rákenjük. A második lapot ráhelyezzük, és újból megismételjük az eljárást. A harmadik lappal befedjük, és a lapot szintén borral megkenjük. Pár órát hűtőben hűtjük.
  2. A tejszínt a habfixáló és a cukrok hozzáadásával jól fölhabosítjuk, és körbevonjuk a tortánkat. A tojáslikőrt vékonyan a tetejére öntjük. (Én csak a közepére alkottam egy nagyobb kört.) Ízlésünknek megfelelően díszítjük.
  3. Tálalásig hűtőben hűtjük. jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A vasárnap délutáni kávéhoz volt kínálaton, de minden alkalomra megállja a helyét.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...