Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérborkrém-torta

Fehérborkrém-torta
Fehérborkrém-torta
76 perc / előkészület: 30 perc főzés: 6 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnap délutáni kávéhoz volt kínálaton, de minden alkalomra megállja a helyét.

hozzávalók / 6 adag

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortaalap

  1. A tojást, meleg vizet, cukrot egy tálban kb. 8 percig, konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  2. 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformában 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Borkrém

  1. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben.
  2. Az étkezési keményítőt, cukrot, citromlevet egy edénybe tesszük, és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a fehérbort, és fölforraljuk.
  3. Miután levettük a tűzről, a kinyomkodott zselatinlapokat is belekeverjük, majd lehűtjük.
  4. A 400 ml tejszínhabot jól fölhabosítjuk, és a lehűtött borkrémhez hozzákeverjük.

Összeállítás

  1. A tortaalapot 3 lapra fölvágjuk. A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd egy lapot belehelyezünk. Ecset segítségével borral megkenjük a lap tetejét, majd a fele mennyiségű krémet is rákenjük. A második lapot ráhelyezzük, és újból megismételjük az eljárást. A harmadik lappal befedjük, és a lapot szintén borral megkenjük. Pár órát hűtőben hűtjük.
  2. A tejszínt a habfixáló és a cukrok hozzáadásával jól fölhabosítjuk, és körbevonjuk a tortánkat. A tojáslikőrt vékonyan a tetejére öntjük. (Én csak a közepére alkottam egy nagyobb kört.) Ízlésünknek megfelelően díszítjük.
  3. Tálalásig hűtőben hűtjük. jó étvágyat
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
135 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínkrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1022
tojás 4 db
víz 4 evőkanál
cukor 180 g
finomliszt 200 g
sütőpor 1 kávéskanál
fehérbor 250 ml
étkezési keményítő 1 púpozott ek
cukor 120 g
citromlé 1 ek
habtejszín 400 ml
lapzselatin 6 db
habtejszín 600 ml
habfixáló 3 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 60 g
tojáslikőr 100 ml