Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés charlotte-torta

Mascarponés charlotte-torta
Mascarponés charlotte-torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerásnak tűnhet az elkészítése, de mindenképpen megéri kipróbálni ezt a finom desszertet.

hozzávalók / 6 adag

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatekercs

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig habosítjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóvak és a maradék cukorral, majd lazán egybeforgatjuk a kétféle habot, de közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
  3. Egy 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. Sütés 200 fokon kb. 15 percig.
  4. A kész piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, majd óvatosan feltekerjük, és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt piskótát lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, az összeállításnál ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

Piskótalap

  1. Az összeállítás a tekercsnél leírt módon történik, sütés egy sütőpapírral bélelt kb. 22 cm-es kerek formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc.
  2. A kész piskótát a formából kivesszük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A pudingporból, tejből, cukorból a tasak leírása alapján pudingot főzünk.
  2. A túrót krémesre mixeljük, majd a kihűlt pudinggal simára dolgozzuk, belerakjuk krémsajtot, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, végül az egészet habosra keverjük. Hideg vízben duzzadni hagyjuk a zselatint, majd alacsony hőfokon felmelegítjük, kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk, legvégül beledolgozzuk a zselatint.

Barackzselé

  1. A barackot lecsepegtetjük, majd simára mixeljük, nekem kb. 4 dl lett, ezután belekeverjük a zselatinfixet.
  2. Ha mindennel készen vagyunk összeállítjuk a tortát, én ehhez egy állítható tortagyűrűt használtam, az oldalát fopackkal kibéleljük.
  3. Ezután körberakjuk a piskótaszeletekkel, közé rakjuk a kerek lapot, lekvárral megkenjük, majd beleöntjük a krémet, elsimítjuk, majd hidegre tesszük dermedni.
  4. Ha kissé megdermedt, ráöntjük a barackzselét, és hidegre tesszük a teljes dermedésig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 x 35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 4 176
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

778
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 ek
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
sárgabaracklekvár 5 ek
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 ek
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
sárgabaracklekvár 3 ek
tehéntúró 40 dkg
mascarpone 25 dkg
vaníliás cukor 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
tej 3 dl
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 20 g
víz 0.5 dl
habtejszín 2 dl
őszibarack konzerv 400 g
zselatinfix 1 csomag