Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapucíner bomba

Kapucíner bomba
Kapucíner bomba
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (100)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Kapucíner torta sikerén felbúzdulva készítettem a Kapucíner bombát egy kedves szülinaposnak!:)

hozzávalók / 8 adag

A kakaós piskótatekercshez

A krémekhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verem.
  2. A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt készre sül. (Tűpróba!)
  4. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
  5. Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
  6. Habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.
  7. A piskótát kigöngyölöm és lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem tejszínes krémmel és visszatekerem. Vékonyan felszeletelem. (Én minden szelet után papírtörlővel letöröltem a krémet a késről, hogy ne maszatoljon.)
  8. A maradék krémet elfeleztem. Egyikbe 2 evőkanálnyi kakaót, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét tettem. Itt érdemes megkóstolni a krémet és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem még egy evőkanálnyi porcukrot.
  9. Egy nagy tálat kibélelünk fóliával és piskótatekercs szeletekkel.
  10. Beletöltjük a kávés krémet. Rá a kakaós krémet.
  11. A maradék piskótával befedjük. Fóliával letakarjuk. A dermesztést igénylő sütiket este készítem, egy éjszakára hűtőbe teszem.
  12. Másnap süteményes tányérra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom.
  13. Ostyarudakkal díszítem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 229 651
elküldve: 36
receptkönyvben: 2 943
elkészítve: 41/74
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós-kávés torta

Hozzászólások (100)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kathy55
kathy55 / kathy55 Thu, 2014-09-18 19:48

Szia! Megcsináltam ezt a sütit, mert nagyon jól néz ki a képen. Egy kicsit csalódás lett, mert tényleg mindent úgy csináltam ahogy le van írva. A tészta megtöredezett, de még menthető volt. a krém íztelen lett, a kávé krémnek a 2 ek kávétól semmi színe nem lett, és a mennyiség is túl sok lett, még egy piskótát meg tudtam kenni a maradékkal. Pedig a piskóta a kiválasztott edényhez elegendő mennyiségű lett, nagyobbhoz már kevés lett volna, így is, hogy elég vékonyra szeltem. Sajnálom, hogy nem azt az ízvilágot kaptam vissza mint amit itt látok, mert így tényleg csodálatos.

ladymeli
Gastrotherapy (Miskey Melinda) / ladymeli Sat, 2014-03-22 15:43

a kép és a dícsérő kommentek alapján ezt a receptet néztem ki édesapám holnapi szülinapi ünneplésére. Előre is elnézést ,nem szokásom negatív kritikát írni, de ez a süti katasztrofálisan sikerült, még szerencse, hogy holnapig van időm valami újat készíteni, mert ez a piskótás pudingos semminek se nevezhető masszával csúnyán lebőgtem volna az egész családom előtt. Nem tartom magam profi sütőnek, de azért majd 10 éve heti rendszerességgel sütök valamit és eddig kevés dolog volt ami ennyire nem sikerült :( A piskóta finom könnyű lett, majd feltekertem még melegen, ahogy az le volt írva. mikor le akartam göngyölni, a fele széttört, szakadt, pedig óvatosan igyekeztem lehúzni a sütőpapírról. Illetve az egész egy bevizesedett tömör valami lett. Mivel se megtölteni, se rendesen vágni nem lehetett így nagyjából hagytam is az egészet. Jah és több boltban is keresem ,de sehol sem találtam sima ,tejszín ízű pudingport se, mondjuk ez lett volna a legkevesebb ,mert az jó lett volna a vett vaníliás/ csokis pudingból is. Egyszerűen nem tudom mit ronthattam ennyire el :,(

Bettiti
Tina (: / Bettiti Tue, 2013-01-29 21:50

Kedves MENNYEI MANNA!
Egy hét múlva szeretném elkészíteni ezt a gyönyörű tortát, de a szülinapos sajnos nem kávékedvelő( jajj, miért is nem az?? én imádom:D) . Arra gondoltam, a két krémbbe olvasztanék egy-egy tábla csokit- ét-, és fehércsokit a színek kedvéért. Az ugye lehűtve megszilárdul, és nem ront a krém stabilitásán, szerinted működni?:)

Béba_43
Béba_43 Mon, 2013-01-21 13:31

Gratulálok! Csodásan néz ki. Ezt szeretném csak "csupa" csokival! Remélem sikerülni fog! Gratulálok a csodás sütikhez, no meg a képekhez!!!!!!!! Remélem sikerülni fog a fiam névnapjára!!!!!!!
KékIrcsi

Xénia.Dóra
Xénia / Xénia.Dóra Tue, 2012-10-09 19:15

Már régóta szemezgettem evvel a recepttel, most hétvégén végre megcsináltam. Ugyan szeletelésnél a kakaós réteg nekem is "gyengének" bizonyult egy kicsit, de összességében nagyon finom volt és nagyon mutatós. Nagy sikere volt. Köszönöm a receptet!

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sun, 2012-07-29 21:48

Szia!
Hát itt nézegetem a charlotte-kat, mert anyukámnak és a barátjának csináltam egy barackosat, és nagymamámnak is nagyon ízlett. Ő viszont meg akarja csinálni egy másik unokájának is de az meg csak a csokis sütiket szereti. Erre rámentem a te receptedre, de még ez se lenne jó neki a kávé miatt. Jajjjjjjjjj hogy mennyi baj van ezekkel a gyerekekkel :D! De adtál egy jó ötletet azért, jövő hónapban csinálok egy másik fajta charlotte-t talán az meg fog felelni neki majd jelentkezem vele

nutria
Asszonycicc / nutria Sun, 2012-04-15 11:40

Tegnap este nekiálltunk a párommal elkészíteni, hogy ma ebédre ez legyen a desszert. Macerásabbnak hittem, de nem volt az. A margarin helyett én fél liter növényi tejszínt tettem bele, mert féltem, hogy kevesebb lesz a krémem, és jól tettem, pont annyi krém lett, hogy a piskótaszeletek befedték minden oldalról, tökéletes lett és isteni finom. :)

tina73
Tina73 / tina73 Mon, 2012-04-09 17:41

Szia!
Azt szeretném kérdezni, mekkora tálban készítsem el?
Adnál egy méretet?
Előre is köszönöm!
Üdv. Tina.

Mollii
Mollii Thu, 2012-01-19 20:46

Szia! Egy olyan kérdésem volna,hogy sütőpor nem kell a tésztába? Köszi előre is:)

Manacos
Manacos / Manacos Mon, 2012-02-27 22:49

Szia!

Engem még az érdekelne, hogy a piskótatekercsbe a pudingból kb. mennyit kell tenni? Csak mert félek hogy sokat teszek bele, és nem marad a tálba:) amivel ugye majd megtöltjük... Előre is köszönöm válaszod!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Tue, 2012-02-28 02:44

Szia!

1-2 cm vastagon elég ha megkened a tekercsekhez való piskótát és jut bőven tölteléknek is!;)
Sok sikert!

Szintia

becca25
Becca és a sütik / becca25 Sun, 2011-10-30 19:17

Szióka!
Elkészítettem ezt a remek kis charlotte-ot, apróbb változtatásokkal, és jelentem, remek lett! :) Annyit módosítottam csupán, hogy tejszínes krémet készítettem, mert mi nem rajongunk a margarinos krémekért, és a kakaós krémbe tettem egy kis rumaromát (hogy sportszeletesebb legyen), meg egy kis reszelt fehércsokit (sztracsi inverze lett :D)! Köszike a recit! :)
Becca

angelina4
angelina4 Fri, 2012-06-15 16:07

Kedves becca.Elmondanad hogyan keszited a tejszines kremet?Sajnos itt ahol elek nem lehet tejszines pudingport kapni,8 honapos kismama vagyok es miota megtalaltam ezt a receptet erre ehezem.:)Koszonom szepen.

becca25
Becca és a sütik / becca25 Fri, 2012-06-15 16:29

Szia Angelina! Tejszín ízű puding helyett nyugodtan használhatsz csokis vagy vanília ízű pudingot, a lényeg, hogy főzős legyen! Ha kicsit lejjebb mész az oldalon, egyszer már leírtam, hogy én hogyan, és milyen arányokkal készítettem a krémet! Lényegében annyi, hogy margarin helyett felvert tejszínhabot kevertem a kihűlt pudingokhoz! Kellemes sütést és gratulálok a Pocaklakódhoz! :)

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Mon, 2011-10-31 13:12

Szia!

Nagyon jó ötlet a tejszínes krém, biztosan sokkal könnyebb és finomabb lett így a torta! Ha egyszer lesz időm, kipróbálom!;)

Szintia

becca25
Becca és a sütik / becca25 Tue, 2011-11-01 13:49

Szintia!

Tényleg nagyon finom lett a torta, és könnyű, viszont kicsikét lágyabb lett, nem állt úgy a felszeletelés után, mint az általad feltöltött képen! :( Ennek ellenére sikert arattam vele, volt, aki két nagy szeletet is bevágott belőle! :P És ami még nagyon jó ebben a tortában, az az, hogy könnyű hosszabb útra szállítani... Benne hagytam a tálban, letakarva fóliával, és amikor megérkeztünk a rokonokhoz, csak kértem egy tálcát, amire "kiborítottam"... :) Szóval ajánlom bátran mindenkinek!!!

Üdv: Becca

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2012-03-03 11:06

Kedves Becca!
Én is épp egy kávékrémes charlotte-tal tervezem hazalátogatást megkoronázni a márciusi hosszú hétvégén. Említetted, hogy te tejszínes krémet készítettél hozzá a margarinos helyett. Elárulnád, hogy csináltad, milyen arányokkal? Feketeerdei charlotte-ot már készítettem tejszínes krémmel, de az a gyümölcsök miatt gondolom más mennyiségeket kíván.
Előre is köszönöm gyors válaszodat!!
Üdvözlettel,

Viki

becca25
Becca és a sütik / becca25 Sat, 2012-03-03 21:28

Kedves Viki!

Megfőztem a pudingokat, ahogy a recept is írja, majd kihűtöttem. Ezután, ha jól emlékszem, fél liter növényi tejszínt (hulala) felvertem, elfeleztem és hozzákevertem a kétféle ízű pudinghoz! Ha szeretnéd, hogy "glédában álljon" a krém a szeletelésnél, tégy hozzá zselatint is! (mint a joghurttortáknál szokás) De ki is hagyhatod, kissé lágyabb lesz a krém, de még szeletelhető, és természetesen nagyon finom! Jó sütést kívánok!

Üdv: Becca

Misi Melinda
Misi Melinda Fri, 2011-10-07 19:08

Szia!
Nagyon tetszett a sütid, el is készítettem, de sajnos nekem a krém elég laza lett. Nem tudom mit ronthattam el.

TimusTimus
TimusTimus Sun, 2011-09-18 13:01

Kérem szépen!! Tisztelettel jelentem, megsütve, behűtve, megéve! Nagyon mutatós és tetszetős élőben is! Mindenki boldog volt!!! de leginkább a készítője, azaz ÉN örültem a legjobban, s hogy miért? készítsétek el és majd megtudjátok !!!! :))) Kösszzíí MENNYEI MANNA alias Szintia vagy inkább fordítva!?

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sun, 2011-09-11 20:09

Szia!
A tálam 11 cm magas és 24 cm átmérőjű. A torta íze nem kapucíner csokihoz hasonlít, kissé karamellásabb kávéhoz hasonlítanám, de már régen ettem!
Szintia

TimusTimus
TimusTimus Sun, 2011-09-11 14:29

Szia MennyeiManna! Ezt a tortát szemeltem ki a páromnak szülinapjára (09.14)! Végig olvastam a kommenteket, és látom sokan elkészítették, dicsérték, meg volt olyan is aki műízűnek titulálta, bár nem rosszallásból! Nekem is lenne kérdésem, A tál átmérőjére vagyok kíváncsi, amit kibélelünk piskóta tekecsekkel? Végül is azért kapucsínós tortát választottam mert nagyon szereti a kapucíner csokit, esetleg hasonlít az íze hozzá? Válaszolj légyszi!
Megnézetem a Kapucíner tortádat is, fáintos az is, de ezt mutatósabbnak véltem!
Nagyon klassz, üdv!!!

PHajnalka
PHajnalka Wed, 2011-08-24 13:12

Nagyon gusztusos ez a süti!!!Én is most fogom majd elkészíteni!Kíváncsi vagyok,hogy sikerül-e?

Lullika
Lullika / Lullika Fri, 2011-08-12 11:57

Megcsináltam tegnap a tortát, de nekem sajnos nem sikerült. Szétfolyt a krém benne, nem tudom miért, mert a recept szerint csináltam. Szóval vágni nem nagyon lehet, de az íze amúgy finom. A tál méretet sem tudtam eltalálni, mert maradtak ki tekercsek. Egyébként a piskóta tészta nagyon jó, az íze is finom és jó "ruganyos", ezt biztos fogom még használni. Egyébként nekünk a 2 ek. kávé semmi volt bele, úgy hogy raktam még jócskán, mert nagyon szeretjük a kávé ízét. :-)

Lullika
Lullika / Lullika Wed, 2011-11-02 12:29

Szia Kathy!
Hát most hogy mondod, lehet, hogy az volt a gond. Bár a nem kávés krém is nagyon lágy volt. Nem tudom, néha van, hogy nem sikerül valami pedig mindent jól csinálsz. Majd megpróbálom újra és jobban fogok figyelni. Köszi!

Vackorpitypang
Vackorpitypang Fri, 2011-08-05 12:23

Szép napot!

Édesanyám születésnapjára szeretném elkészíteni, és volna egy kérdésem: a tejszínízű pudingport lehet-e mással helyettesíteni (mondjuk vanília vagy csokipudinggal)?

Cs.A.
CS.A. / Cs.A. Mon, 2011-08-01 13:22

Kedves Szintia!
Én ezt a tortát úgy ismertem eddig,hogy málnabomba torta ,ami gyakorlatilag ugyanez csak málnakrém van benne és málnalekvár van a piskóta tekercsekben! Én magam málnabomba tortát még nem készítettem ,de azt tudom hogy nagyon finom mert egy barátnőm szülinapi partiján ilyen volt és isteni finom!!

imea33
imea33 Wed, 2011-07-06 15:15

Nagyon sokat szoktam sütni, de ezt fogom elkészíteni a lányom névnapjára!

niki9999
niki9999 Thu, 2011-06-30 13:59

Klassz recept! Mondjuk én nem szeretem a KV-s dolgokat, így a világosabb barna részt 1 cs. gesztenyével, s némi rummal kevertem ki. Hogy magasabb legyen /nagy volt a formám/, 1 cs, babapiskótát tettem bele, így jobb lett a krémek állaga is, szépen lehetett szelni!
Osztatlan siker lett! :)
Köszi:)

zsofisvidro
zsofisvidro Fri, 2011-06-03 16:47

Szia Szintia!
Ha csak a piskótatekercsedet szeretném elkészíteni, a megtöltésére mennyi pudingra, stb. van szükségem?
Le tudnád írni?
Előre is köszönöm :)

dincsike90
Dincsike / dincsike90 Fri, 2011-04-22 14:42

Szia,Szintia!!
Elkészültem a tortával!Kinézetre szuper lett!Kicsit elszámoltam magam,mert a piskotatekercsek kevésnek bizonyultak,így az ajjára nem jutott elég,de megoldottam,úgy,hogy kipótoltam tejbe mártogatott háztartási keksszel,szerintem így is szuper lesz.Alig várom már,hogy megkóstolhassam,habár olyan szép,hogy kicsit sajnálom felvágni.:)
Köszönöm szépen ezt a szuper receptet!!!Kellemes ünepeket kívánok!
Üdvözlettel,Dincsike!

dincsike90
Dincsike / dincsike90 Fri, 2011-04-22 09:55

Köszönöm a gyors választ!Ezt a tortát fogom megsütni húsvétra!Tegnap meg is vettem a hozzávalókat és mindjárt neki is látok!!Remélem nekem is ilyen szépen sikerül majd,mint a tiéd!:)
Üdvözlettel,Dincsike!!!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Fri, 2011-04-22 09:37

Szia!
A piskótát teljesen forró sütőben sütöttem. A fólia igazából csak biztonsági intézkedés, hogy véletleneül se ragadjon a tálba, szerintem anélkül is könnyen ki lehetne borítani. A frissen tartó fóliaával könnyebb dolgozni.;)
Sok sikert!
Szintia

dincsike90
Dincsike / dincsike90 Thu, 2011-04-21 22:33

Nagyon jól néz ki ez a torta,biztos nagyon finom is.Eldöntöttem,hogy kipróbálom,de lenne 2 kérdésem mielőtt nekilátnék!Először is,a piskótát hány fokos sütőben kell sütni?Valamint a fólia amivel a tálat kibéleled alu fólia,vagy nylon fólia?Lehet,hogy ennek nincs nagy jelentősége,de gondoltam jobb ha megkérdezem....:D
Előre is köszönöm a választ!!
Üdv

pleliklara
pleliklara / pleliklara Sat, 2011-03-26 19:15

Én elkészítettem, azt a mennyei finomságot a férjem névnapjára (Sándor) a múlt héten. Nagy sikert aratott. Jövő héten megyünk vendégségbe, és akkorra ismét elkészítem.
A krém kicsit sok lett, de a férjem és a kislányom ennek nagyon örült, még a fülük is krémes volt!!
Köszönjük ezt a fantasztikus finomságot!!

uoti
ulicskaoti / uoti Fri, 2011-03-25 20:42

ma elkészítettem a bombát, mivel jövőhéten lesz a lányom 10. szülinapi bulija, ami egy esküvővel ér fel :))
csak egy kérdésem lenne:
nem sok a 6 zacskó pudingpor a 1.5 L tejhez? A Dr. Oetker főzös puding fél literhez van, tehát ez a normál mennyiség duplája, amit belefőztem. Úgy áll, mint a cövek, csak nekem kicsit műízű és az a gyanúm,hogy a rengeteg pudingportól....

kathy55
kathy55 / kathy55 Fri, 2011-10-28 14:21

Ahhoz, hogy ne folyjon a krém, kell ennyi pudingpor hozzá! Remélem sikerült megcsinálni azért! :)

küszöb
küszöb Sat, 2011-01-29 15:06

 
Ma én is nekilátok, holnap ünnepeljük Nagymamám 74. születésnapját :) Remélem, sikrülni fog! Majd beszámolok a (remélem) sikerekről!
Üdv: Edina

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Fri, 2011-01-28 21:58

Szia Ildi!

Gyönyörű tortát készítettél! Biztosan nagy örömet szerzel a nővérednek vele!;)
Én is Boldog Szülinapot Kívánok!

Szintia

narno
narno Fri, 2011-01-28 21:44

Kedves Szintia!Köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a szép tortát. Bevallom régóta szemezek vele és ma sikerült megalkotnom nővérem 31. születésnapjára!Holnap megkapja,remélem ízleni is fog neki.:)Le is fotóztam,ha gondolod vess rá egy pillantást.Nem vagyok egy gyakori tortasütő,de élveztem csinálni:)Ez a második tortám,az elsőt(tavalyit) is megtekintheted a képeim között:)Bár az aránytalanra sikerült piskótatekercseket leszámítva nem is lett olyan rossz!Még egyszer köszönöm,várom további klassz ötleteidet...legközelebb áprilisban sütök:)Ildi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 11:44

Nagyon köszi a választ! És bocsánat! Úgy lárszik fiygelmetlen voltam, hiszen a hozzávalók között szerepel a két evőkanál lefőzött erős kávé....nem tudom miért az instant kávé "keringett" az agyamban!

869
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
tej 1.5 l
tejszínízű pudingpor 6 csomag
margarin 40 dkg
porcukor 10 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
feketekávé 2 ek
roletti 15 db