r
Nosalty Logó

Mascarpone-s csirkepaprikás galuskával - csirkepaprikás 9.

Tmeli
Mascarpone-s csirkepaprikás galuskával - csirkepaprikás 9.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

600
Kalória
82g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
394.1g
Víz
255.5g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2401 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    394.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 600 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4753 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    3136 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1576.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    136 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 2401 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Elkészítjük a pörkölt alapot.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Felengedjük egy kis vízzel, majd addig forraljuk amíg a zsírjára nem pirul vissza.
  4. Ezután hozzáadjuk a húst, a felaprított paradicsomot és paprikát majd ízesítjük a szükséges fűszerekkel. Kevergetés mellett ismét a zsírjára pirítjuk, ha szükséges kevés vizet mégadhatunk hozzá,majd készre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a mascarpone krémet és összeforraljuk.
  6. Galuskával tálalom de penne tésztais illik hozzá, hiszen olaszosan fűszereztük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Csirkepaprikást mindenki tud készíteni,amit megtanultam,hogy sok hagymával kell csinálni,mert nemcsak jó ízt ad az ételnek,hanem a sűrűségét is meghatározza. Az alapötlet az volt, hogy egy kicsit máskképpen csináljam, mint ahogy szoktam. Maradt egy fél mascarpone krém a múltkori tiramisu sütim után, úgy gondoltam, hogy ez a nagyon sűrű krémsajt nem ronthatja el az ízét. Kapott egy kis olaszos fűszerezést,és a végeredmény önmagáért beszélt!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek