r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás (Csirkepaprikás 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Csirkepaprikás (Csirkepaprikás 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 734 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2930 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 734 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5714.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    3493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 2930 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  2. A combokat megtisztítjuk az esetleges toll és pihe maradványoktól. Ha egész combot vettünk, kettévágjuk.
  3. A hagymát a zsíron kb. 10 percig dinszteljük. Egy evőkanál vizet önthetünk alá, nehogy odaégjen.
  4. Ezt követően rászórjuk az őrölt paprikát, a sót és felöntjük 3 dl vízzel.
  5. Beletesszük a pirosaranyat, a paradicsomot, aminek a héját előzőleg lehúzzuk, és a zöldpaprikát.
  6. A pörköltalapot kb. 30 percig előfőzzük, csak azután tesszük bele a csirkecombokat, amivel további 45 percig főzzük.
  7. Időnként óvatosan megkeverjük, nehogy odaégjen. Vizet már nem adunk hozzá, mert a hús ereszt magából eleget.
  8. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és egyet forralunk még rajta.
  • Elkészítettem: 42 alkalommal
  • Receptkönyvben: 910
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 212434
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 23.

Ajánló

Deszkáról szaggatott nokedlivel tálaljuk. Savanyúságot kínáljunk mellé. Uborkasalátával a legjobb, de szinte bármilyen savanyúság jó hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csirkepaprikás kis hazánkban nemzeti eledelnek számít, de nem mindegy, hogyan készül. Ha nagyon híg a szaftja, nem olyan jó. Szokták kevés liszttel is sűríteni, én ezt nem preferálom. A megfelelő mennyiségű hagymával,a pörköltalap előfőzésével, kevés víz hozzáadásával elérhető a kellő sűrűségű szaft.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek