Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás (Csirkepaprikás 3.)

Csirkepaprikás (Csirkepaprikás 3.)
Csirkepaprikás (Csirkepaprikás 3.)
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (51)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkepaprikás kis hazánkban nemzeti eledelnek számít, de nem mindegy, hogyan készül.
Ha nagyon híg a szaftja, nem olyan jó. Szokták kevés liszttel is sűríteni, én ezt nem preferálom. A megfelelő mennyiségű hagymával,a pörköltalap előfőzésével, kevés víz hozzáadásával elérhető a kellő sűrűségű szaft.


 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Deszkáról szaggatott nokedlivel tálaljuk.
Savanyúságot kínáljunk mellé. Uborkasalátával a legjobb, de szinte bármilyen savanyúság jó hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  2. A combokat megtisztítjuk az esetleges toll és pihe maradványoktól. Ha egész combot vettünk, kettévágjuk.
  3. A hagymát a zsíron kb. 10 percig dinszteljük. Egy evőkanál vizet önthetünk alá, nehogy odaégjen.
  4. Ezt követően rászórjuk az őrölt paprikát, a sót és felöntjük 3 dl vízzel.
  5. Beletesszük a pirosaranyat, a paradicsomot, aminek a héját előzőleg lehúzzuk, és a zöldpaprikát.
  6. A pörköltalapot kb. 30 percig előfőzzük, csak azután tesszük bele a csirkecombokat, amivel további 45 percig főzzük.
  7. Időnként óvatosan megkeverjük, nehogy odaégjen. Vizet már nem adunk hozzá, mert a hús ereszt magából eleget.
  8. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és egyet forralunk még rajta.

  • elkészítettem: 42 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 180 415
elküldve: 34
receptkönyvben: 1 576
elkészítve: 149/182
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás csirke tejfölösen, csirkepörkölt

Hozzászólások (51)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KrisztaDublin
KrisztaDublin Sun, 2016-02-07 18:03

Ismet meg kell, hogy irjam, ez a recept egyszeruen tokeletes. Meg egyszer koszi a receptet.

Muci
Muci / Muci Mon, 2016-02-08 18:24

Kedves KrisztaDublin !
Nagyon örülök, hogy bevált a recept . Köszönöm a visszajelzést.
Üdv. : Muci

idppp
idppp Thu, 2014-02-20 01:13

Ez a paprikáscsirke-recept egyezik az ízlésemmel. Kár, hogy csak csirkecombból készült. Az ízeket az egész csirke adja meg, akkor is, ha több húsos részt teszünk bele. Nem hiányozhatnak belőle a belsőségek és az aprólék sem!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2014-02-12 20:03

Kedves csokobonz. Nagyon is igazad van én is mindig a zöld fűszereket részesítem előnyben. Magam keverem ha kell. Oregánó, bazsalikom, kakukkfű, ezek megbolondítják a pörköltet, csirke paprikást és még a jó házi tejföl.
Hogy ne úszkáljon benne, teatojásba rakom és a végén kiveszem, a levét is kinyomkodom jól. Nem mondom, hogy mindenki rakjon bele mindent amit én , de a tejfölhöz illő fűszer nagyon is jót tesz neki.

szundus
szundus Sat, 2013-12-07 14:15

Kedves Muci!
Ha melléből szeretném készíteni, milyen mennyiség kellene belőle? Nagyon szépen köszönöm!

Muci
Muci / Muci Fri, 2013-12-13 18:08

Kedves " szundus " !
Az attól függ, hogy mekkora a csirkemell. Szerintem két közepes csirkemell 4 főre bőven elég lesz, az 8 szép darab, mivel általában négyfelé szoktuk a csirkemellet szétvágni.
Üdv.: Muci

mateniky
mateniky Sat, 2013-11-16 14:03

Szia! Több receptet is megnéztem, de a tiéd volt a legszimpatikusabb. Jól döntöttem! Nagyon finom lett, maradok ennél a verziónál és ajánlom mindenkinek!

KrisztaDublin
KrisztaDublin Thu, 2013-08-22 21:07

Kedves Muci,
Mar jo par csirkepaprikas receptet kiprobaltam, de valahogy egyik sem volt az igazi. Ez a csirkepaprikas viszont egyszeruen isteni lett!!!!! Nagyon koszonom!

Muci
Muci / Muci Fri, 2013-08-23 17:10

Kedves Kriszta !
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett a csirkepaprikás. További szerencsés receptválogatást és jó sütés-főzést kívánok.
Üdv.: Muci

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2013-06-02 18:38

Szerintem mindenkinek joga van abból készíteni,amiből kedve van,vagy szereti,vagy éppen ami odahaza a hűtőben van.Elég furcsa felfogása az előttem szólónak,,akinek a neve az enyémmel egyezik,de a véleményünk merőben eltér.Az én betyáros pörköltemnek mindíg sikere van,de én tejfölt nem teszek rá,mert nálunk nem kedveli a család minden tagja,de attól még ugyanolyan ízletes,mint a másik.Nem hiszem,hogy a csirke fejétől,vagy belsőségétől lenne jobb a pörkölt,csak kocsonyásabb,és egészségtelenebb.Igaz,én zsírral soha nem főzök,és nem is sütök,mert a folyékony margarin nálunk a menő,és az ízesített olajok.De hát ízlések,és pofonok,meg pénztárcák,külömbözőek,mint ahogyan mi is.

zsuzsamama
zsuzsamama Sat, 2013-06-01 15:35

Családom a csirkepaprikást úgy szereti, ha annak a baromfinak minden "alkatrésze" benne van.
Hiszen az igazi ízét, aromáját a csontos részek és belsőségek adják meg. (ó... zúza...ó...máj ó...szív) A lábról és szárnyról ne is meséljek. Én olyan helyről veszem a csirkét, aki még a fejét is teljesen letisztítja én pedig megfőzöm. Unokáim imádják a taréjt és a velőt.
Természetesen családi összejövetelen nem egy csirkéből készítem el a paprikást.
Mi nem szeretjük csupán a csirke combjából, vagy melléből készült paprikást.

estyke24
estyke24 / estyke24 Tue, 2013-05-28 22:25

Most készítettem először csirkepaprikást a Te recepted által és átütő sikert arattam vele! Hálásan köszönöm! :)

Cannibal
Cannibal Sat, 2012-09-29 15:33

Kedves Muci,
Köszönöm a te receptedet választottam és majorannával spékeltem meg közepes mennyiségben 1,5tk val nyomtam hozzá. Mert más recepteket néztem előzőleg.
Te paradicsomos valamint a piros-arany kombináció adta ki a számomra megfelelő ízvilágot.
20hónapos Bodza kislányommal le teszteljük és közlöm az eredményt ami borítékolható :D.

Henite
Henite Tue, 2012-09-25 20:41

Kedves Muci!
Kipróbáltam a receptet es olyan finom lett mint az edesanyámé. Házi pirospaprikával isteni színe lett. Köszönöm a receptet!

annalanyka
annalany / annalanyka Sun, 2012-09-09 00:13

Kedves Muci!
Zsírral nem szívesen főzök - jobban kedvelem a növényi olajat. Elrontom, ha azzal készítem? Milyen mennyiséget használjak?
Előre is köszönöm!

Muci
Muci / Muci Sun, 2012-09-09 16:52

Kedves " annalanyka " !
Szerintem, ha olajhoz vagy szokva nyugodtan használhatod zsír helyett. A szükséges mennyiség szeritem hasonló, 10 dkg zsír helyett kb 1dl olajat vegyél.
Üdv.: Muci

Csokobonz
Csokobonz Fri, 2012-09-07 20:31

Szia Muci!

Hát erről beszélek! Ezt magyarázom mindenkinek! A SZAFTOSÍTÁS! :-) Ha csirke, akkor szaftosítsunk! A csirke rövid sülési, főzési ideje miatt!
Meg arra is buzdítanék mindenkit, hogy vegyék elő a ZÖLD FŰSZEREKET és hagyják a boltba az ilyen olyan fűszerkeverékeket ! :-) Már ismerőseim előre nevetnek ha főzök, mert már tudják! A zöld fűszerek a gyengéim :-) ! Meg a főzés alatt elmondottak :-) pl, hogy a paradicsom meg az oregáno, bazsalikom azok nagyon jó barátok :-) !
Csak ezért regisztráltam, hogy ezt elmondjam! :-)
Csokobonz

zsoka1
zsoka1 Thu, 2012-06-28 21:26

Isteni finom lett galuskával,ubival.Igy készítettem.Köszönet.

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-06-29 16:38

Szia Zsoka1 !
Örülök,hogy jól sikerült és ízlett.
Üdv.: Muci

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sat, 2012-06-23 16:00

Kedves Muci!
En is a Te recepted alapjan keszitettem el eloszor ezt az etelt es a jovoben is eszerint fogom az tuti!
Koszonet erte!
Udv: Chocaholic

BubuBoci
BubuBoci Wed, 2012-06-06 12:01

Kedves Muci!

Első csirkepaprikásomat e recept alapján készítettem el (még régen) és azóta is csak így csinálom, mindenkinek ízlik. Bátyám mondta, tanítsam meg neki hogy kell csinálni, annyira ízlett neki, pedig ő ám nem főz. :) Annyit hozzá tennék, hogy (aki nem akarja kivárni a fél óra alapfőzést) kb. 10 perc után én le szoktam botturmixolni, így gyorsabban kész és homogénebb az egész.

Üdv, KaNiki

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-06-07 15:26

Kedves BubuBoci !
Örülök, hogy bevált a recept. A turmixolást először nem értettem, de azután felfogtam, hogy csak az előfőzött szaftot érinti és nem az egész pörköltet , így megnyugodtam.
Üdv.: Muci

Heyy
Heyy Sat, 2011-11-19 16:40

Kedves Muci!Biztos hogy 30 percig kell elfőzni?10 perc nem elég?Nem tudom,hogy kell,de nekem a 30 perc kicsit soknak tűnik!Egyébként köszi a receptet!

Muci
Muci / Muci Sat, 2011-11-19 18:28

Kedves Heyy !
Én így szoktam, hogy a hagyma jól szétfőjjön, mert akkor lesz kellő sűrűségü a szaft.
Üdv. : Muci

almesco
almesco / almesco Wed, 2011-08-10 12:05

Először fogok pörköltet készíteni, és ezzel a recepttel kezdem! Remélem, sikerül.. :)

Andi501
Andi501 Wed, 2011-06-01 17:00

Először föztem csirkepaprikást, nagyon finom lett. Ez egy nagyon jó recept.
Köszönöm a receptet.

Muci
Muci / Muci Wed, 2011-06-01 13:49

Kedves Éva-Anyóca !
Örülök, hogy a gyermeknap sikeréhez ez a recept is hozzájárulhatott.
Én is minden jót kívánok :Muci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-29 22:45

Nagyon szépen köszönjük, a mai, ünnepi, gyereknapi ebédünket.Ilyen módon nem készítettem még a csirkepaprikást, nagyon ízlett, elfogyott:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-01-31 18:35

Kedves " kisk " !
Örülök, hogy megtetszett Neked ez a recept és többször is elkészítetted. A gomba szerintem sem rontja el, sőt biztos még jobb ízű lesz, csak akkor már nem a klasszikus csirkepaprikásról szól a történet.
Üdv.: Muci

kisk
kisk Mon, 2011-01-31 09:15

Ezen recept alapján többször elkészítettem már ezt a kultikus ételt, és mindannyiszor nagyon ízlett. Ez egy nagyon jó recept. Fél óra múlva újra elkészül. :) Külön kiemelném, hogy már a recept sem tartalmaz semmilyen mű-ízesítőt, úgy mint pl. húsleves-kocka meg delikát és társai. Azok minden ételt elrontanak, és itt a kiváló példa, hogy nélkülük milyen finomat lehet főzni.
Köszönjük szépen, Muci!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-19 19:30

Annyit szólnék ehhez a recepthez,hogy amikor majdnem kész rakhatunk hozzá gombát.De természetesen akkor kevesebb vízzel engedjük fel a csirkét,mert a gomba is elég sok levet enged.Ezután a tejföl,és kész.Én így szoktam.Isteni

Muci
Muci / Muci Sat, 2010-11-27 17:41

Kedves " gyongyver.br : !
Nagyon szívesen. Örültem a kedves hozzászólásodnak.
Üdv.: Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 23:25

Kedves Muci!
m.gaby-hoz csatlakoznék: én is most készítettem először
csirkepaprikást és igazán finom lett - ezért inkább a receptet
és beküldőjét kell dícsérni. :) Köszönöm!

Muci
Muci / Muci Wed, 2010-09-22 16:46

Kedves "m.gaby " !
Nagyon örülök, hogy elsőre jól sikerült a próbálkozásod.
További sikeres sütés-főzést kívánok : Muci

m.gaby
Gabriella / m.gaby Tue, 2010-09-21 21:32

Először csináltam csirkepaprikást. Nagyon megtetszett ez a recept, gondoltam megpróbálom.
Nagyon finoman sikerült! Pont kellő sűrűségű lett a szaft!
Köszönet érte :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-14 19:45

nagyon finom volt elkeszitettem koszi

myvett
myvett Sun, 2010-04-11 14:20

Nagyon finom! Köszi a receptet!
Még nem csináltam úgy, hogy a pörköltalapot külön elkészítsem, de kiváló így.
Én a tejfölt egy kis lisztel és vízzel elkeverve tettem hozzá.

728
csirke alsócomb 4 db
csirke felsőcomb 4 db
vöröshagyma 2 nagy fej
sertészsír 10 dkg
fűszerpaprika 3 teáskanál
1 tk
paprikakrém 2 ek
paradicsom 1 kis db
zöldpaprika 1 db
tejföl 2 dl