r
Nosalty Logó

Hamis Feketeerdő-torta FoodieNita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FoodieNita
Hamis Feketeerdő-torta FoodieNita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Összesen 855 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Összesen 6824 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Összesen 281 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 855 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    422.2 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4119.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2342 micro
Összesen 6824 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojásfehérjéket verjük stabil habbá egy kicsi sóval.
  2. Eközben a tojássárgájákat a cukorral és a vanília aromával habverővel verjük fel, amíg egy homogén, sűrű masszát nem kapunk (az eleinte intenzív sárga keveréknek a folyamat végére halványodnia kell).
  3. A tojásfehérjékhez részletekben hozzácsurgatjuk a sárgájás keveréket, és alaposan összedolgozzuk, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, sütőport és kakaóport.
  5. Ezt is apró részletekben hozzáadagoljuk a piskótaalapunkat képező tojásokhoz. Keverjük el benne, és teljesen simára keverjük ki óvatosan.
  6. Osszuk 3 felé a masszánkat.
  7. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntsük bele az első harmad piskótát, és süssük tűpróbáig (kb. 20 perc). Hagyjuk kihűlni, és ismételjük meg a folyamatot a maradék 2 harmad tésztával is.

Krém

  1. A mascarponét a porcukorral, citromhéjjal és a vaníliával habverővel dolgozzuk össze.
  2. A habtejszínt (én növényit használtam) tejszínhabbá verjük, és egy spatula segítésével beledolgozzuk (részletekben!) a mascarponénkat.
  3. Hűtőbe rakjuk megdermedni, amíg a többi elemet elkészítjük.

Dzsem

  1. A málnát a cukorral együtt feltesszük főni, kevés vizet hozzáadva.
  2. Ha elkezdett rotyogni, hozzáadunk egy kanál almapektint (vagy bármilyen speciális sűrítőanyagot), és nagyon alaposan belekeverjük.
  3. Hagyjuk összehúzódni a "lekvárt", s ha már kellően sűrűnek érezzük, berakjuk a hűtőbe egy kicsit összeállni.

Díszítés

  1. 150 g csokit vízgőz felett a tejszínnel összeolvasztjuk (lehet hozzáadni egy kevés vajat).
  2. Ha megolvadt, levesszük a vízgőzről, és beletördeljük a maradék 50 g étcsokoládét is (ez némiképp temperálja a csokoládénkat, így könnyebb lehet vele dolgozni).
  3. Előkészítjük a kókuszt és az epreket (nagyjából 4-6 darabot).

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótalapokat félbevágjuk, és megkenjük őket a lekvárral. Ezután újra egymásra rakjuk őket (így végeredményül 3 db nagy, lekvárral töltött lapot kell kapnunk).
  2. Az első, töltött lap tetejére krémet teszünk, elegyengetjük rajta, majd erre jöhet a második lap, újra krém, és a harmadik lap is.
  3. A maradék krémet a torta tetejére halmozzuk, és körbekenjük vele a torta oldalát és tetejét.
  4. Hűtőbe rakjuk megdermedni.
  5. Eközben a csokinkat (ami nagyon fontos, hogy folyós maradjon) előkészítjük.
  6. A tortát 20-30 perc elteltével kivesszük a hűtőből, és egy rácsra helyezve (ami alá valami tepsit vagy papírt helyeztünk, hogy a csoki ne áztassa el a konyhánkat) nyakon öntjük a csokoládéval úgy, hogy mindenhova jusson.
  7. Hagyjuk a csokit megkötni. Ezután a tortát egy nagyobb tányérra/állványra helyezzük, és ízlésünk szerint díszítjük kókuszreszelékkel, eperrel/málnával, stb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1623
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamis Feketeerdő-torta FoodieNita konyhájából
FoodieNita 4 recept

Életem első tortája, mely sikerélménnyel végződött. Egyszerű, mégis nagyon finom.

Hozzászólások

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Dzsem

Díszítés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek