r
Nosalty Logó

Őszi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A körtés vanílikrémhez

A díszítéshez

Összesen 707 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A körtés vanílikrémhez

A díszítéshez

Összesen 5621 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A körtés vanílikrémhez

A díszítéshez

Összesen 291 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 707 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    398.8 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7468.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    3328 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1926 micro
Összesen 5621 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A körtés vanílikrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a diót és a sütőport. Hozzáadunk 3 dkg cukrot.
  2. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, 10 dkg cukorral, majdegyesével hozzáadjuk a 4 tojásnak a sárgáját.
  3. A tojások fehérjét 3 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  4. A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a sárgájába, majd apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
  5. A tésztát egy 26 cm-es, vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróbáig, az első 5 percben nagy lángon, majd közepes lángon. Az első tíz percben ne nyissuk ki az ajtót, mert könnyen összeesik a tészta!)
  6. Amíg a tészta sül, elkészítjük a körtés vaníliakrémet és megpirítjuk a mandulát.
  7. Miután megsült, azonnal belisztezzük a tetejét, és egy konyharuhára borítjuk.
  8. Ha kicsit hűlt, kettévágjuk. Megtöltjük a vaníliakrémmel, majd visszarakjuk a tetejét. Egy kevés krémet kenünk az oldalára és mandulával díszítjük.
  9. 1-2 körtét vékonyan felszeletelünk. Ezt a torta tetejére pakoljuk, és vékonyan bekenjük citromlével.
  10. Tálaljuk a családnak/ vendégeknek. (Egy kis pihenés jót tesz neki, jobban összeérnek az ízek.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16420
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 30.

Ajánló

Egy pohár könnyű, finom fehérbor jól esik utána.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még kb. 1 évvel ezelőtt is mindig azt mondtam anyukámnak, (aki isteni sütiket tud sütni), hogy én bizony nem fogok sütkérezni. Sosem szerettem a vele járó sok munkát, pláne a sok mosatlan edényt. Ő erre mindig azt mondta, hogy dehogynem, ha lesznek gyerekeid biztosan te is fogsz. Lám igaza lett (bár még meg sem született, majd télen) elkezdtem sütiket gyártani. Annyira, hogy már saját ötleteim is vannak. Például ez a torta. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzászólások

Bató Edit

Kedves Anita! A vaníliakrémet hogyan készíted? Vagy én vagyok figyelmetlen?

Törölt felhasználó

Kedves Edit! A recept leírását megtalálod, ha a kék szín? "körtés vaníliakrémet" szövegre kattintasz. Ha nem sikerülne, akkor írj újra, és leírom neked szívesen. Üdv, Anita

Hozzávalók

A tésztához

A körtés vanílikrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.