r
Nosalty Logó

Márványsajtos céklasaláta pirított szezámmaggal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Márványsajtos céklasaláta pirított szezámmaggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat meghámozzuk, közel azonos nagyságú, kis darabokra vágjuk.
  2. Lábasba tesszük, felengedjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Leszűrjük.
  3. Vastag falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a céklát, 2-3 percig pirítjuk, közben fakanállal többször átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljon. Sóval, borssal ízesítjük és rácsorgatjuk a balzsamecetet. Alaposan megforgatjuk a céklát a szirupban.
  4. Tálkába tesszük, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe áthelyezve tovább hűtjük.
  5. A szezámmagot száraz, felhevített serpenyőben pár pillanat alatt illatosra pirítjuk.
  6. Végül rámorzsoljuk a céklára a sajtot és meghintjük a tetejét a szezámmaggal.
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 31546
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 09.

Ajánló

Grillezett halak mellé kitűnő körítés.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az új Gordon Ramsay könyvemből készült ez a saláta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...