Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajtos céklasaláta pirított szezámmaggal

Márványsajtos céklasaláta pirított szezámmaggal
Márványsajtos céklasaláta pirított szezámmaggal
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az új Gordon Ramsay könyvemből készült ez a saláta.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Grillezett halak mellé kitűnő körítés.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat meghámozzuk, közel azonos nagyságú, kis darabokra vágjuk.
  2. Lábasba tesszük, felengedjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Leszűrjük.
  3. Vastag falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a céklát, 2-3 percig pirítjuk, közben fakanállal többször átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljon. Sóval, borssal ízesítjük és rácsorgatjuk a balzsamecetet. Alaposan megforgatjuk a céklát a szirupban.
  4. Tálkába tesszük, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe áthelyezve tovább hűtjük.
  5. A szezámmagot száraz, felhevített serpenyőben pár pillanat alatt illatosra pirítjuk.
  6. Végül rámorzsoljuk a céklára a sajtot és meghintjük a tetejét a szezámmaggal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 403
elküldve: 9
receptkönyvben: 584
elkészítve: 12/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

céklasaláta márványsajttal és szezámmaggal, márványsajtos-szezámmagos céklasaláta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Sun, 2012-12-09 18:45

Próbáljátok ki a céklát egyben, héjastól sütni, fóliában, sütőben, mint a hajéba krumplit! Mennyei és nem főzzük ki a vitaminokat sem belőle! :) A többi u. ez, nagyon fincsi kis recept!!! Köszi!

petra
Petra / petra Sun, 2012-12-09 22:56

Igaz is, már egy jó ideje én is csak sütőben készítem a céklát, tényleg sokkal finomabb, mint vízben főzve...

Cica1967
Cica1967 Mon, 2012-12-10 16:55

Itt Angliában nem főzik, az Olaszoknál sem... Én egy híres, idős olasz szakácstól lestem el tavaly, hogy sütni kell... Meg kell hagyni tud valamit! :)

tenger
tenger / tenger Sat, 2011-04-02 12:23

Most készítettem először, de nem utoljára.
Csoda ízösszhang, köszi a receptet!
Szezámmag helyett néhány gerezd diót morzsoltam rá és langyosan faltam.
A cékla melegen is be fog vonulni életünkbe!!:-))

Szép napot!

Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-18 11:34

Kedvenc lett!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-02-11 17:44

Kedves Petra! Én is nagy Gordon R rajongó vagyok de ez a választás kitűnő volt tőled.
Mennnnyei :-))

244
cékla 300 g
olívaolaj 1.5 ek
balzsamecet 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kéksajt 70 g
szezámmag 1 ek