r
Nosalty Logó

Örmény céklasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Örmény céklasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 630 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1262 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 86 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    5985 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 630 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    11971 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 1262 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Külön-külön edényben megfőzzük hajában a céklát, krumplit, répát. Hagyjuk kihűlni. Legjobb előző nap megfőzni.
  2. Közben elkészítjük a majonézt: tojássárgájához cseppenként hozzákeverjük az olívaolajat. Amikor sűrűsödik, hozzáadjuk a mustárt, sót, cukrot, végül a tejfölt.
  3. Meghámozzuk a zöldségeket, külön-külön lereszeljük a reszelő durva részén.
  4. Megtisztítjuk a hagymát, finomra vágjuk.
  5. Egy szép üvegtálban rétegezzük a zöldségeket. közben sózzuk, megszórjuk a lilahagymával, egy-egy kanálka majonézt csepegtetünk rá.
  6. Ügyeljünk arra, hogy felülre cékla kerüljön. Bevonjuk a maradék majonézzel.
  7. Tegyük a hűtőbe legalább két órára, míg az ízek öszeérnek.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9224
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Örmény céklasaláta
8zsuzsa8 208 recept

Barátnőmtől tanultam. Az ő húga ment örmény emberhez férjhez. Kint, az anyósától tanulta a manont. Azóta a barátnőm és az én receptkönyvem díszhelyén áll. Karácsonykor mindig készítek manont, mert a nagy zabák után nagyon kellemes üdítő, könnyű étel, mindenféle sült húshoz, sonkához, főtt tojáshoz kiváló. Ha hidegtálat készítek a vendégeimnek, van mindig manon is - ez fogy el először.

Hozzászólások

Sóskaramell

tetszik! :-) Szülinapi sült hús mellé épp jó! bár én talán sütném a céklát, nekem úgy finomabb (és nem öntök ki egy csomó céklaszínt) na és az egy tojássárgájából készített majonéz... és hogy még a tetejére is jusson bel?le, amivel bevonom :-))

8zsuzsa8

Hja, én még az ötvenes években tanultam a majonézkészítést anyukámtól - bár ez valójában taertármártás és nem majonéz... Akkoriban nem voltunk b?viben a tojásnak (és más egyébnek sem).Üdv Zsuzsa

koszider

De jó! Pont egy ilyen ételt találtam ki kínomban, mert a barátomat megm?tötték, nem ehet akármit, ezért épp ilyen lesz a neki készített karácsonyi saláta. Nem is gondoltam volna, hogy ez "létez?" étel, csak illesztgettem egymás mellé a szóba jöhet? alapanyagokat és ugyanez jött ki! (A hagymát kihagyom, mert azt sem ehet, a tejfölt meg lecserélem joghurtra, mert túl zsíros se lehet - sajnos, nagyon sok szempontnak kell megfelelni.) Er?síts meg, hogy ez finom! Üdvözöl: Koszider

8zsuzsa8

Kedves Koszider! Örülök, hogy rátaláltál. Nagyon finom, Nemcsak a barátod fogja szeretni, hanem Te is. Hihetetlenül finom, üdít?, egyáltalán nem nehéz étel. Önmagában is jó, de párolt, grillezett húsok mellé is. Én hatalmas tállal szoktam készíteni karácsonykor, mert esténként, amikor már mindenki eltelt, szívesen eszi a család apraja nagyja. Tudom még ajánlani a francia parmentier (már nem is tudom, milyen néven közölte a NoSalty) nev? zöldség-költeményt. Számtalan variáció készíthet? a kívánalmaknak megfelel?en. Más, jó diétás ételem van. Keresd az oldalamon! Jó sütést-f?zést! Zsuzsa

8zsuzsa8

Visszakerestem: francia rakott zöldség címen fut a parmantier. Zsuzsa

koszider

Kedves Zsuzsa! Köszönöm az ötletet - hasonló köretet és én szoktam csinálni (nálam is fenn van, zöldségpüré néven). De most minden tiltólistás, ami rostos, puffaszthat és zsíros, még a szegény brokkoli is. Gyakorlatilag nem is maradt más, mint a krumpli, répa meg a cékla - esetleg alma, hámozva. De ez az örmény saláta pont beleillik az elképzelésembe, ezt biztosan megcsinálom karácsonykor. Üdvözöl: Koszider

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek