Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt sodóval

Rizsfelfújt sodóval
Rizsfelfújt sodóval
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, gyors és nagyon finom édesség:)

hozzávalók / 6 adag

Felfújt

Sodó

Szólj hozzá!

elkészítés

Felfújt

  1. Rizst szitában átmossuk, majd teflonos edénybe rakjuk, ráöntjük a tejet, majd a vizet, beletesszük a vanília kivonatot (1 tk.) és a sót. Puhára főzzük, többször megkevergetve, ügyelve arra, hogy le ne kapjon.
  2. Ha puha, egy nagyobb tálba rakjuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. Míg hűl a rizs, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. Sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, vajjal és a vanília kivonattal (1 tk.). Ha jól elkevertük, mehet bele a tejföl, és ezzel is jól összedolgozzuk.
  4. A kihűlt rizsre öntjük a vajas tojásos krémet, és jól összekeverjük, majd ha ezzel végeztünk, óvatosan a tojásfehérjehabot is belekeverjük, ügyelve, hogy ne essen össze a hab!
  5. Sütőformát kivajazunk, majd beleöntjük, és szépen eloszlatjuk benne a keverékünket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, míg szép barna nem lesz a teteje.

Sodó

  1. Tejforralóban összekeverjük a pudingpor felét a cukorral, vanília kivonattal és a 2 db tojássárgájával.
  2. Óvatosan hozzáadagoljuk folyamatos kevergetés közben a tejet, majd felforraljuk, ügyelve, hogy ne csomósodjon be, ha mégis, habverővel szépen elkeverjük.
  3. Melegen tálaljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 518
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mortilla

Mióta szakács: 2017.05.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizskók, rizskoch

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

700
rizs 350 g
tej 800 ml
víz 300 ml
vanília kivonat 2 teáskanál
nádcukor 160 g
tejföl 200 ml
tojás 5 db
1 kk
margarin 80 g
tej 400 ml
tojássárgája 2 db
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
nádcukor 2 púpozott ek
vanília kivonat 1 teáskanál