Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos meggyes kevert

Márványos meggyes kevert
Márványos meggyes kevert
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám zsenialitása, egyszerű és isteni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Apróra vágott dióval is meg lehet pluszban szórni a tetejét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott margarint, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük.
  2. A sütőporral elvegyített lisztet, és a tejet felváltva, adjuk hozzá.
  3. A masszát két részre szedjük, és az egyikbe belekeverjük a kakaót.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a sima és a kakaós tésztát, összekeverjük, hogy márvány hatást adjon, majd megszórjuk a meggyel. (Mielőtt a meggyet rátennénk, célszerű őket pici liszttel meghinteni, így nem mennek le a tészta aljára.)
  5. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 195
elküldve: 6
receptkönyvben: 169
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Sophia

Mióta szakács: 2012.02.22.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes márványos, meggyes lepény, meggyes kakaós pite

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moflizsu
moflizsu Wed, 2013-03-13 20:32

Nemrég lett kész, nagyon finom és tényleg hamar megvan. Köszönöm a receptet :)
Üdv, Zsu

1065
margarin 15 dkg
cukor 30 dkg
tojás 3 db
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 225 ml
meggy 50 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál