Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld süti ahogy Nellie készíti

Zöld süti ahogy Nellie készíti
Zöld süti ahogy Nellie készíti
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól származik a recept, ez volt az első süti, amit teljesen egyedül elkészítettem. Igen nagy sikere van mindig, egyszerű, de nagyon finom és szinte lehetetlen elrontani. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egyszerű kevert tésztáról van szó, így a hozzávalókkal nincs más dolgunk, mint összedolgozni őket. Először külön a száraz és "nedves" hozzávalókat, majd ezeket is kikeverjük. (Nem szükséges, hogy csomómentes legyen.)
  2. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd közepes lángra sütőbe tesszük. (A sütő ajtaját legalább 20 percig ne nyissuk ki.)
  3. Addig sütjük, míg villát beleszúrva nem ragad a tészta. Miután kihűlt a tészta, elkészítjük a csokimázat: kevés vajjal vízgőz felett felolvasztunk egy tábla tejcsokit (a legjobb a tortabevonó), majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Darált/ tört, vagy szeletelt mandulával megszórjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára, hogy a csoki is rádermedjen.
  4. Ezután szeleteljük, és fogyaszthatjuk is a mandulás sütit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 093
elküldve: 3
receptkönyvben: 66
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nellie777

Mióta szakács: 2012.11.08.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás-csokis süti, csokibevonatos zöld süti, mandulás süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sutibabaa
Sutibabaa Tue, 2014-05-20 20:26

Jah és persze a piskóta is akkor jó, ha "szivacsos állagú" :)

Sutibabaa
Sutibabaa Tue, 2014-05-20 20:27

Pont tegnap a tévében bemutattak egy séf nőt, aki felkutatja a világ legjobb séfjeit, hogy ellesse a titkaikat. Nos, pont egy nívós Spanyolországi étteremben járt, ahol kifejezetten a penész-kutatásra álltak rá a gasztromesterek, a legnagyobb kuriózumnak számító ételeik penésszel, penészesítéssel készülnek, és nem csak a kék és nemes fajtával. Szóval ami egyeseknek FÚJJ, az másnak a mennyei kulináris élvezet. Esetleg mond az valamit, hogy "molekuláris gasztronómia"? Mellesleg ha nem tetszik a recept, nem kell megsütni. Ennyi. Így ráparázni... Tömegpusztító fegyvert belelátni egy sütibe... :D

novi
novi Fri, 2012-11-30 17:56

Kedves Scarlett69 a Te süteményeidbe is van ételfesték meg szinezék.
Miért kell a másikat azonnal lefikázni.
Ez még nem azt jelenti hogy egészségtelenül él..
Gratulálok a sütihez Nellie,Te legalább próbálkozol önállóan alkotni.

Nellie777
Nellie777 / Nellie777 Sun, 2012-12-02 14:54

Köszönöm!:) Nem gondoltam, hogy ilyen megosztó lesz egy egyszerű kevert sütemény pár csepp aroma miatt. Nem ételfestéket használok, hanem a hagyományos színes aromát, amit még a nagymamám is használt néha a sütikbe, és még mindig élek, sőt, több generáció felnőtt a sütijein. Érdekes, hogy ami kirívó azon megbotránkoznak, de a sok műkaja, beoltott gyümölcs már természetesnek számít. :)

Nellie777
Nellie777 / Nellie777 Sun, 2012-12-02 14:57

Nem gondolom, hogy bárkinek bármi baja lenne attól, hogy pár ml színezett aromát tesz egy sütibe, amit gyanítom nem fog napi rendszerességgel fogyasztani. Ezzel az erővel ne együnk zsíros húsokat, magas cukortartalmú gyümölcsöket, úgy általában semmilyen sütit, édességet. Tulajdonképpen semmit se fogyasszunk, mert bármitől bajunk lehet, alapból ne is lélegezzünk mert tele van méreggel a levegő, az ivóvíz, károsak ránk az elektromos gépek satöbbi. Ha nagyon akarunk, bele lehet kötni bármibe. Én úgy gondolom, mértéktelen mennyiségben minden ártalmas, kis adagban viszont senkinek semmi baja nem lesz tőle. :) Kezdő, fiatal, kísérletező "szakács" vagyok, és tetszenek az érdekességek, simán elmegyek egy gyorsétterembe is, mert nem gondolom, hogy bármi károm származna belőle, de ez nem jelenti azt, hogy ne figyelnék arra, hogy egészséges , friss ételeket is fogyasszak. Másfelől pedig szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit eszik, tesz-e bele bizonyos alapanyagokat vagy sem.
Ez egy oldal, ahova recepteket töltünk fel, ha nem tetszik kedves scarlett69, akkor olvasgasd a saját receptjeidet, senki nem kötelez arra, hogy elkészítsd vagy bármit kezdj a receptemmel. :D Az oldal szabályzatának megfelel, a moderátorok elfogadták, nem tartalmaz betiltott alapanyagot, sem más olyan dolgot, ami miatt ne lehetne ezen az oldalon, továbbá akik eddig kóstolták, mindenkinek nagyon ízlett és sokaknak tetszik. Maximum te nem fogsz ilyet sütni, de nem fogok sírni emiatt, ha nem gond. :)

1141
porcukor 30 dkg
margarin 25 dkg
tojás 3 db
finomliszt 30 dkg
tej 2 dl
sütőpor 1 csomag
mandulaaroma 60 ml
disznózsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál