Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kifli alternatív cukrokkal

Gesztenyés kifli alternatív cukrokkal
Gesztenyés kifli alternatív cukrokkal
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tej és tojás nélkül szerettem volna sütit készíteni, így kicsit átalakítottam a klasszikus lekváros kifli receptet. Jelentem: működik! A fenti alapanyagokból kb. 40 kifli jön ki.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjastól főzzük puhára a sóval ízesített vízben. Melegen hámozzuk meg, passzírozzuk át egy krumplinyomóval, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kézmeleg vízben keverjünk el 1 evőkanálnyi kókuszcukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt, fedjük le az edényünket és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. A margarint vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen a tészta gyúrásakor jéghideg.
  3. Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a maradék kókuszcukrot, egy csipet sót, a liszt 2/3-át, a vízről leszedett élesztőt, a margarint, és kezdjük el összedolgozni, ha túl ragacsos, adjunk hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor az élesztő vizéből adagoljunk hozzá. Puhának kell lennie, de nem ragacsosnak! Fedjük le az edényünket, és hagyjuk duplájára kelni a tésztát. A kelést elősegítendő bemelegíthetjük a sütőt 30 fokra, majd tegyük be a tésztát 20 percre. (De jól bebugyolálva 45 perc alatt megkel a konyhapulton is.)
  4. A kiflik töltelékéhez keverjük össze a gesztenyemasszát a xilittel, a vaníliarúd kikapart belsejével, a rumaromával, és ha túl keménynek érezzük, akkor 1-2 evőkanál vízzel. Arra vigyázzunk, hogy semmiképpen se folyjon.
  5. Ha megkelt a tészta, akkor lisztezett deszkán gyengéden (ne gyúrjuk, ne ütögessük) nyújtsuk 3 mm vékonyra, vágjuk először kb. 10*10 cm-es négyzetekre, majd azokat átlósan megfelezve háromszögekre. Tegyünk a háromszögek "talpához" közelebbi oldalra 2 teáskanálnyi tölteléket, majd a töltelékes oldal felől a csúcs irányába tekerjük fel a kifliket. (Én tekerés közben a két végét a kifli belseje felé hajtottam, hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék.) Hajlítsuk kifli alakúra a rudakat, és helyezzük őket tepsibe. Ha minddel elkészültünk, akkor fedjük le a tepsit egy tiszta ruhával, és hagyjuk további 30 percet kelni.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük a kifliket 25 percig.
  7. Tetejüket megszórhatjuk vaníliás porrá őrölt xilittel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32×35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 699
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés kifli, cukormentes gesztenyés kifli, tojásmentes gesztenyés kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

501
burgonya 35 dkg
finomliszt 30 dkg
víz 0.5 dl
friss élesztő 2 dkg
cukor 5 dkg
2 dkg
margarin 5 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
xilit 10 dkg
vanília 1 db
rumaroma 1 ml