r
Nosalty Logó

Lili-kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lili-kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 549 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3290 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 372 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.1 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 549 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4188.6 g
  • Cink
    522 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    405 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3290 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 372 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
  2. Eldolgozzuk a vajjal, kezünk között elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Belekeverjük a túrót, és jól átgyúrjuk.
  4. Kivajazunk két sütőlemezt, vagy nagyobb tepsit, és a sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát lisztezett deszkán késhát vastagságúra nyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk. A háromszögek alja kb. 6-7 cm-es, míg a háromszög magassága (nem a másik két oldala, hanem a magassága!) kb. 8 cm.
  6. Egy teáskanállal mindegyik háromszög alsó harmadába teszünk egy kevés lekvárt, ez kb. 1/5 tk lesz kiflinként. Többet nem érdemes, mert a feltekeréskor kijönne.
  7. Ezután feltekerjük a kis kifliket, s a kikent sütőlemezre helyezzük őket egy kis távolságot hagyva egymástól.
  8. Betesszük a sütőbe, és sütjük kb 15 percig, míg a kiflik rózsaszínűek nem lesznek.
  9. Amint kész, kivesszük, egy tálra szedjük őket, és meghintjük jól vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19781
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Nagyszerű délutáni kis édesség, vagy zsúrokra is alkalmas. pH besorolás: erősen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a Lili-kifli gyerekkorom egyik kedvelt sütije volt. Pepike nevű nagyim készítette nekünk. Emlékszem rá, amikor elővette a Váncza féle "A mi süteményeskönyvünk" című receptgyűjteményt, mely még első kiadásban volt meg neki, (1936-os) és lapozgatta. Akkor már tudtuk, hogy nemsokára valami finomságra számíthatunk. Mindig megkérdezte, na, mit süssek most gyerekek? Mi pedig lelkesen bökdöstünk a képekre ilyet-ilyet! Ez a kifli az egyik legtöbbet sütött volt, s ami külön előny, kevés hozzávaló-egyszerű elkészítés. Ő legtöbbször házi baracklekvárral készítette, leginkább ez illik hozzá. Mi nemrég találtunk az Arbat nevű boltban homoktövislekvárt, és ezt is nagyon finomnak tartom ehhez a sütihez. Kellemesen savanykás íz, és nagyon egészséges. Ezt a süteményt kedvelni fogják azok is, akik igazából kevés édességet fogyasztanak, hiszen csak annyi cukor van rajta, amivel a végén meghintjük.

Hozzászólások

Jahin

Kedves Mrs Smith!Elkészült a Lili-kifli szilvalekvárral,nagyon jó lett,így is,hogy a h?t?ben állt el?tte a tészta!Köszi....:-)

Törölt felhasználó

Kedves Hajni!:) Örülök, hogy ízlett! Reméltem, hogy jó lesz a tészta h?t? után is! Most már legalább biztos is lehetek benne...:DDD a legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Megcsináltam fél óra sem telt el elfogyott!Köszi a receptet!!

Törölt felhasználó

Kedves Ildi pipi! :) Nagyon örülök, hogy ízlett, és köszönöm a visszajelzést! :) A legjobbakat: Mrs Smith

ercsibaba

A tészta jól kezelhet?, a kiflik finomra sikerültek. Nagy sikerem volt. Köszönöm a receptet! Üdv.: Erika

Törölt felhasználó

Kedves Ercsibaba! Köszönöm hogy visszajeleztél, és igazán örülök, hogy ízlett!: ) A legjobbakat: Mrs Smith

Anzsalej

Évek !! óta szemezgettem a recepttel de valahogy sosem úgy alakult. Aztán a múlt héten egy hétköznapi este vacsorára túrós tésztát készítettem és a fél kilós túrónak a fele megmaradt. Kárba nem hagyjuk menni, megromolni nem hagyhatjuk, ki nem dobjuk! Na és akkor az eszembe ötlött a Lili-kifli már réges rég színesben kinyomtatott és lef?zött receptje és azon a szombati délutánon a 3 csemetémmel közösen el is készítettük. A tészta valóban tökéletesen kezelhet? és kell?en megédesíti a lekvár. Frissen sülve nagyon isteni! Másnap úgyszintén!

Törölt felhasználó

Kérdésem: mi az a sütésálló lekvár? Mi a különbség a sütésálló és a nem sütésálló közöttt? Köszi a választ.

Törölt felhasználó

Megcsinaltam, nagyon finom volt, nagyon jo volt a tesztaval dolgozni. Mostantol a kedvencek koze fog tartozni. :)

Törölt felhasználó

Kedves Mrs Smith! Azt szeretném kérdezni hogy sima lekvárral is meg lehet csinálni? Félek hogy kifolyna... vagy mit gondolsz arról ha kevés édes morzsával összekeverem a lekvárt és azzal tölteném meg? El?re is köszönöm szépen :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Túró Rudi, amihez kanál kell: új termékkel rukkolt elő a...

Több mint 50 éve rajongunk az egyik legmagyarabb édességért, a Túró Rudiért. Az utóbbi években egyre újabb variációkat láthattunk az összes generáció által szeretett témára. Ennek a folyamatos megújulásnak a legfrissebb állomása a Pöttyös Túródesszert, ami a megszokottól eltérő formában hozza el nekünk a csokis-túrós finomságot.

Nosalty

További cikkek