r
Nosalty Logó

Marcipános-étcsokis húsvéti kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Marcipános-étcsokis húsvéti kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

Összesen 633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

Összesen 5070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

Összesen 331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    206 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.8 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 5070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, az élesztőt és 1 kanál lisztet. Alaposan elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat: a liszteket, sikért, sót, édesítőszert, olajat, és hozzáadjuk a kovászt (a felfuttatott élesztőt).
  3. Sima tésztává dolgozzuk ki, egészen addig gyúrjuk, amíg a kezünktől és a tál oldalától elválik.
  4. Gombóccá formázzuk, tetejét pici liszttel meghintjük, és langyos helyen legalább a duplájára kelesztjük (kb. 1,5 óra).

Töltéshez

  1. A megkelt tésztát négy részre vágjuk, egyenként kb 60 cm hosszú és 15 cm széles darabra nyújtjuk.
  2. Kettőt apróra vágott étcsokoládéval, kettőt pedig marcipánnal töltünk, és feltekerjük a hosszabbik oldalától indulva. A marcipánt először picit átgyúrjuk, majd hosszú rúddá sodorjuk, így tesszük a tésztára feltekerés előtt. Így 4 db hosszú tekercset kapunk, amiket most össze kell fonnunk.
  3. Fonás után sütőlemezre rakjuk, amit sütőpapírral kibéleltünk.
  4. Langyos helyen ismét duplájára kelesztjük (1,5 óra).

Kenéshez

  1. Közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
  2. A sütés vége előtt pár perccel megkenjük a cukros tejszínnel, ettől gyönyörű fényes lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4620
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon finom kalács, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...