r
Nosalty Logó

Marcipános-aszalt szilvás bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános-aszalt szilvás bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 509 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 4056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 335 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 509 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 4056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az élesztőt a tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Nem hagyjuk kelni, rögtön kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra.
  2. A töltelékhez az aszalt szilvát előző nap beáztatjuk a szilvapálinkába, majd ezt a felhasználáskor lecsöpögtetjük.
  3. A szilvák belsejét megtöltjük marcipánmasszával.
  4. A kinyújtott tésztát meghintjük enyhén cukrozott darált mandulával, majd elrendezzük rajta egyenletesen a töltött szilvákat, és feltekerjük (közben egy kissé óvatosan megnyomkodjuk, hogy ne dudorodjanak nagyon a szilvaszemek), egy sávot szabadon hagyunk, hogy amikor feltekerjük, akkor ez legyen a bejgli talpa.
  5. Enyhén kivajazott sütőformába fektetjük. A tejjel elkevert tojássárgájával megkenjük, először hosszanti irányba, 30 perc eltelte után kereszt irányban is lekenjük, majd pár órára hűtőbe tesszük pihenni.
  6. Majd megkenjük a tojásfehérjével, és egy órát a hűtőben hagyjuk. Ettől lesz szép márványos és fényes a bejgli.
  7. Sütés előtt hurkapálcával, kötőtűvel koppanásig megszurkáljuk, hogy a süléskor keletkező gőz szabadon távozni tudjon. Előmelegített sütőbe tesszük aranybarnára sütjük.
  8. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3768
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a bejgli receptet 2010 novemberében találtam ki a Hamm bekaplak! "Karácsonyi menü" receptpályázatának desszert kategóriájába.   Ez nem egy szokványos bejgli recept, különleges ízt érhetünk el az ágyas szilvapálinkával, amely még inkább hangsúlyozza a szilva ízt, a marcipán és a darált mandula íze pedig nagyon jól illik a szilvához. Attól sem kell tartanunk, hogy a végeredmény egy intenzív alkoholos desszert lesz, mert az áztatás és a sütés közben az alkoholtartalom elpárolog. A marcipán krémszerűvé válik a bejgliben, ami még inkább fokozza az ízhatást.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

szia.az aszalt szilvába hogyan bírtad belenyomkodni a marcipánt?

Törölt felhasználó

Szia Dalma! Miután megszívja magát az áztatás során, már könnyen beletudod nyomni. A marcipán masszából lecsípek egy kis darabot, megformázom, hogy henger alakú legyen és egyszer?en beletolom, körülötte megigazítom a szilvát. Persze ehhez érdemes szép, egész szem? aszalt szilvát keresni. Üdv, Veruss

Törölt felhasználó

köszönöm!

Törölt felhasználó

nagyon szívesen:)

Atkáriné Terike

http://szanter.blogspot.com/2011/12/unnepi-vanillias-beigli-torta-az-enyem.html

Törölt felhasználó

Kedves Szánter! Nagyon szép bejgli! És a blogod is gyönyör?, gratulálok! Üdv, Veruss

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek