Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánnal töltött szilvás muffin

Marcipánnal töltött szilvás muffin
Marcipánnal töltött szilvás muffin
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A muffin változatainak a száma a végtelennel egyenlő. Lehet készíteni gyümölcsöset, zöldségeset, fűszereset, csokoládésat, sósat, édeset, mázasat, magasat, laposat és ezek bármely kombinációját.
Felhasználási lehetősége is hasonlóan széleskörű, lehet reggeli, tízórai, uzsonna, köret, főétkezés utáni desszert, vagy csak úgy nasi, ha ráadásul figyelünk az összetevőkre, még egészséges is.
A környezetünkben lévő gyerekek kedvenc süteménye, ha kisebb méretű formában sütöm, épp elfér az apró kezükben, nem akadályozza a bicikli kormányzását sem...
Lenti recept tésztája tekinthető alapreceptnek is, a töltelék mindenki fantáziájára bízva...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egyesével töltsük fel a formákat tészta, szilva, tészta sorrendben, mivel a végleges darabszám jelentősen függ a sütőforma méretétől.
Nagyobb sütőforma (magasság 4 cm, átmérő 7 cm) esetén 8 db muffinra elegendő a recept.
Értelemszerűen a szilva szükséges darabszámát is befolyásolja a sütőforma nagysága.
Fahéj mellett/helyett mézeskalács fűszerrel is készíthető.
A képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönköly lisztből készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat gázsütőn) és előkészítjük a muffin sütő formákat (aki kedveli, tegyen a muffinok helyére papír kapszlit).
  2. Megtisztítjuk és kimagozzuk a szilvát és minden mag helyére egy szilvamag nagyságú marcipán darabot nyomunk a két fél szilva közé.
  3. Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, fahéj).
  4. Összekeverjük a nedves összetevőket, mérőedényben kimérjük a tejet, beleöntjük az olajat és a felütött tojást, majd egyenletesen elkeverjük.
  5. A nedves összetevőket a szárazanyagokhoz öntjük és alaposan összekeverjük.
  6. A formák aljába kanalazunk 0,5 cm magasan tésztát.
  7. Minden forma középre ültetünk egy szilvát (két fél összenyomva a mag helyén lapuló marcipánnal).
  8. 1-2 evőkanál tésztával befedjük a szilvát és feltöltjük a muffin oldalát.
  9. 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük
  10.  A formából hideg sütőrácsra kiszedve hagyjuk kihűlni

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 089
elküldve: 3
receptkönyvben: 140
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás-marcipános muffin, muffin marcipánnal töltött szilvával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cside
Cside Sun, 2013-08-11 17:36

Ez csudijó!
És hülyebiztos... (ez nálam alapvető, másként nem megy... XD)
Igaz marcipán híján néhányba étcsoki darabot, másikakba mandulát vagy fahéjas cukrot töltöttem. Nálam az étcsokis a nyerő! :)

tompem01
tompem01 Sat, 2011-09-10 18:17

Nagyon jól néz ki, és könnyű elkészíteni!:) Viszont kérdésem lenne, hogy a marcipán darabokat hol szerezted be hozzá? Vagy azt is te készítetted el??

Amine
Flowerbomb / Amine Fri, 2010-11-05 15:26

Mivel szilvát nem kaptam a boltban, de mindenképpen valami marcipánosat szerettem volna csinálni, kandírozott narancshéjat tettem a tésztába. Így is isteni finom, de remélem hamarosan kipróbálhatom szilvával is. Köszi a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-11-01 22:21

Ez igen tetszetős!:))) Mind a recept, mind a kép. nagyon jó kis recepteket raksz fel, csak így tovább! Azon gondolkodtam, de csak ha nem bánod, a marcipánt lehet érdemes egy kicsit átgyúrni egy kevés amarettóval. De csak ha gyerekek nem esznek belőle!:DDD De ez csak egy ötlet! A legjobbakat: Mrs Smith Ui.: Elmentettem!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-01 21:18

hujjjujjujjjuj.... :-D
Aztamindenit! Nagyon guszta! Gratulálok!
Eszter

561
marcipán 2.5 dkg
szilva 8 közepes db
finomliszt 25 dkg
cukor 10 dkg
tej 2.5 dl
olívaolaj 0.5 dl
tojás 1 db
szódabikarbóna 0.5 kk
sütőpor 0.5 kk
fahéj 0.5 kk