r
Nosalty Logó

Mantovai hústekercs

8zsuzsa8
Mantovai hústekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

763
Kalória
43.2g
Fehérje
7.3g
Szénhidrát
57.5g
Zsír
190.3g
Víz
156g
Koleszterin
164mg
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3054 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3224.5 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 763 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12897.8 g
  • Cink
    275 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    208 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1756 mg
  • Nátrium
    9757 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3054 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    369 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. A húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Mindegyik hússzeletre ráfektetünk egy-egy szelet mortadellát (ha túl nagy a mortadella, felezzük), sajt szeletet, fél kockasajtot, a túró negyedét.
  3. A húst összegöngyöljük, fonállal öszekötözzük.
  4. Az olajat, vajat felforrósítjuk, megforgatjuk rajta a hústekercseket.
  5. Aláöntjük a bort, forraljuk.
  6. Közben 1 dl forró vízben feloldjuk a leveskockát, belekeverjük a paradicsompürét.
  7. Amikor a bor elforrt, ráöntjük a paradicsomos keveréket. Most már lassú tűzön pároljuk. Ha elforr a leve, húslevessel vagy vízzel pótoljuk.
  8. Ha puha, deszkára tesszük a tekercseket, és eltávolítjuk a kötözőfonalat.
  9. Éles késsel kettévágjuk a tekercseket. Tálra rendezzük, és meglocsoljuk a mártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Valami új ízre vágytunk, akkor bukkantam egy régi Nők Lapjában Lajos Mari receptjére. Az eredeti receptben a túróhoz apróra vágott petrezselymet kellett keverni, de ez nem nagyon ízlett nekünk. Egyszer nem mortadellával, hanem sonkával készítettem, sőt csináltam már pulykamellből is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek