Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt hús rizzsel

Göngyölt hús rizzsel
Göngyölt hús rizzsel
120 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen csak a húsok látszanak, és csak egyet lehet feltenni, ezen látszik legjobban a hús. Rizs helyett akár krumplipürével is tálalhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

Tálaláskor olajos paprikát, savanyú uborkát vagy akármilyen zöldséget tehetünk mellé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt megmossuk, és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. A felszeletelt karajt kiklopfoljuk, az egyik felét megsózzuk.
  2. A szalonnát vékony szeletekre felszeljük, a hagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Minden szelet húsra egy szelet szalonnát és egy kevés hagymát teszünk, feltekerjük, majd átszúrjuk egy fogpiszkálóval.
  4. Tepsibe olajat öntünk, majd kb. 200 fokon 1 óráig sütjük.
  5. Ezután megkenjük a húsok tetejét a felvert, megsózott tojással, amihez adunk egy kevés étolajat. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokon negyed óráig pirítjuk.
  6. A rizst megmossuk. Egy edénybe kevés olajat öntünk, pár perc alatt megpirítjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a vizet, megszórjuk ételízesítővel, és addig főzzük, amíg el nem tűnik róla a víz. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 516
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nadika

Mióta szakács: 2013.01.15.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

göngyölt karaj, szalonnába göngyölt sertéshús, sertéskaraj göngyölve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sibylla
sibylla Sun, 2013-02-17 08:53

Kedves Bernadett! előző este elkészítve adható másnap hidegtál részeként? Köszi: Ivett

1522
sertés rövidkaraj 1.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 20 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
rizs 2 bögre
víz 1 l
ételízesítő 0 ízlés szerint