r
Nosalty Logó

Mandulás sütemény Szilvásgombóctól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás sütemény Szilvásgombóctól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A süteményhez

A mártáshoz

Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A süteményhez

A mártáshoz

Összesen 3446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A süteményhez

A mártáshoz

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4628.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 3446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A mártáshoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. A kapcsos tortaformát kikenjük vajjal, majd egy kevés liszttel kiszórjuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vajjal, a mandula kivonattal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a finomra őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Hozzákeverjük a bort, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáadjuk.
  4. A masszát beleöntjük a kivajazott tortaformába, és az előmelegített sütőben 5 percig 190 fokon, majd 25 percig 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A mártáshoz a vajon világosra pirítjuk a lisztet, majd felöntjük a borral és a vízzel, hozzáadjuk a leöblített mazsolát és a cukrot, és lassú tűzön forraljuk, míg a mazsola megfő, és a mártás kellően besűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1868
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptkategóriák

Egy nagyon gyors, egyszerűen elkészíthető süteményt készítettem mandulából, hozzá pedig egy mártást 2008-as Tokaji Késői Szüretelésű Katinkából.

Hozzávalók

A süteményhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?