Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás sütemény Szilvásgombóctól

Mandulás sütemény Szilvásgombóctól
Mandulás sütemény Szilvásgombóctól
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon gyors, egyszerűen elkészíthető süteményt készítettem mandulából, hozzá pedig egy mártást 2008-as Tokaji Késői Szüretelésű Katinkából.

hozzávalók / 6 adag

A süteményhez

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kapcsos tortaformát kikenjük vajjal, majd egy kevés liszttel kiszórjuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vajjal, a mandula kivonattal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a finomra őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Hozzákeverjük a bort, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáadjuk.
  4. A masszát beleöntjük a kivajazott tortaformába, és az előmelegített sütőben 5 percig 190 fokon, majd 25 percig 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A mártáshoz a vajon világosra pirítjuk a lisztet, majd felöntjük a borral és a vízzel, hozzáadjuk a leöblített mazsolát és a cukrot, és lassú tűzön forraljuk, míg a mazsola megfő, és a mártás kellően besűrűsödik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 754
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandulatorta, mandulás szelet sodóval, egyszerű és gyors mandulás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

576
mandula 15 dkg
finomítatlan nádcukor 15 dkg
tönkölybúza liszt 5 dkg
vaj 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 4 db
mandulaaroma 5 ml
édes fehérbor 0.5 dl
1 csipet
mazsola 5 dkg
finomliszt 5 g
vaj 3 dkg
finomítatlan nádcukor 3 dkg
édes fehérbor 3.5 dl
víz 1 dl