Nosalty Logó

Konyakmeggyes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Konyakmeggyes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 267 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5036.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1838 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.5 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3146 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2170 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 6738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A kakaós tésztához

  1. A kakaós tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a cukorral jól összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgákkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. Két gombócra osztjuk, és 30x30 cm-es négyzetre kinyújtjuk mindkettőt.
  3. Kimargarinozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 10-10 perc alatt egymás után kisütjük a lapokat.
  4. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, és a felvert tojásfehérjével óvatosan piskótatésztát keverünk.
  5. Egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni, majd 1 cm-es kis kockákra felvágjuk.
  6. A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük , sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk, és konyakmeggy aromával ízesítjük.
  7. A piskótakockákat és a lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk a krémbe. Ezzel egyenletessen megkenjük az egyik kakaós tésztalapunkat, és a másikkal befedjük, jól le is nyomkodjuk.
  8. A csokimázhoz a két tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, és belekeverjük a kakaót, illetve a puha vajat . Ezzel kenjük meg a tészta tetejét.
  9. 1 napig állni hagyjuk , hogy megpuhuljon a felső és alsó tésztánk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 43717
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 03.

Ajánló

Az eredeti receptben a piskóta 6 tojásból készül, de én lecsökkentettem 4-re, mert sok volt bele. Ha légkeveréses sütőben sütjük, akkor elég a 165 °C sütési hőmérséklet! Nagyon finom süti. Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Príma Konyha márciusi számában találtam ezt  a receptet. Jungreisz Györgyné küldte be az eredetit. Köszi neki érte!

Hozzászólások

Bató Edit

Szia Edit! Örülök, hogy feltetted ezt a sütireceptet, nagymamám sütött régen hasonlót, de a recept valahol elkallódott. Most Neked köszönhet?en, végre megsüthetem. Köszi, Edit.

Edit

Szia Edit ! Na ennek nagyon örülök , hogy örömet tudtam szerezni:))) Nagyon finomakat tudtak sütni azok a Drága Nagyik:))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Szia Edit! Az lenne a kérdésem, hogy a piskótába nem kell süt?por, vagy szódabikarbóna,...? Köszi el?re is, és nagyon szép lett a sütid, gratula! :)

Edit

Kedves Sonny ! Nem kell bele mert nem az a célunk , hogy magas legyen hanem inkább , hogy olyan lapos legyen mint amikor piskóta tekercset készítünk. Köszönöm a dicséretet . Amilyen szép olyan finom is. Üdv Edit

Andrea

Tegnap készítettem el a sütit és alig vártam, hogy reggel legyen, hogy megkóstolhassam. Nagyon finom lett! Bár én más krémet kutyultam hozzá. 2 cs. vaníliás pudingot fél liter tejben megf?ztem + cukor és amikor kih?lt 250 g mascarponét adtam hozzá. Köszi a receptet:-) Még a gyerekeim is ettek bel?le, pedig kijelentették, hogy ?k a meggy miatt nem hajlandóak enni bel?le:-)

Edit

Nagyon örülök , hogy ízlett. Jó ötlet a mascarpone :))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Edit! Nekem minden stimmel.........de........1-2 dologra kíváncsi vagyok. A végén ha rákened a mázat,mennyire köt,vagy szilárdul meg? Olyan mintha csokimáz lenne rajta? Mi a különbség a kett? között?

Edit

Kedves Lidi1 ! A képen is látszik , hogy ez nem lesz kemény csoki réteg rajta. Nem olyan mint a csokimáz mert az s?r?bb és keményebb lesz . Úgy képzeld el , hogy olyan mint amikor a tojásfehérjét kemény habbá vered és rákened a sütire. Igaz ez egy kicsit s?r?bb mivel g?z felett kell felverni és megy bele kakaó is és vaj is. Folyni nem fog , de nem is keményedik meg mint az igazi csokimáz , ami kakaóból, pici vízb?l ,porcukorból és vajból készül.Remélem tudtam segíteni . Üdv Edit Próbáld ki mert nagyon finom

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ,tuti kipróbálom! Majd jelzem az eredményt!

Edit

Nagyon szívesen ! várom a beszámolót! Üdv Edit

Éva-Anyóca

Kedves Edit! Ma sütni kellett,s?t, ajándékba is vittem bel?le, apum 23-án lesz 71. éves, és a tortát nem igazán szereti, de ezzel megleptem, és nagyon ízlett az egész családomnak: a szüleimnek, és a mi négyesünknek is! :-))))))Nagyon köszönöm. Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Edit! Utólagosan írom, de azért nem felesleges dolog: megdicsért az apám, hogy ügyes vagyok, finomakat f?zök, (a múltkor egy hétköznapi ebédnél lepett meg, és jó illatúnak találta, és megkóstolta,tetszett neki: :-)) ,még nem látott addig olyat, anyum nem csinált,na persze, No Saltys volt), most meg a sütiért dicsért meg, ez a te csodás sütid, de sikerült elkészíteni, úgy örült neki, mintha legalább, nem is tudom, ........:-) Köszi!Éva-Anyóca

Edit

Kedves Éva! Nagyon örülök :))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit, egy pár hete megsütöttem az anyukám 53.-ik születésnapjára (bár ? nem igazán édesszájjú), de nagyon ízlett neki, s?t a többi vendégeknél is nagyon nagy sikert aratott, szóval el is fogyott 1 óra alatt:-) köszönöm neked ezt a receptet üdv: kuku

Edit

Kedves Kuku ! Nagyon szívesen:)) Örülök, hogy ízlett. Anyukádnak pedig boldog szülinapot így ismeretlenül és utólag is! Üdv Edit

Törölt felhasználó

Tényleg finom lett.

TraRita

Szia Edit! Elkészítettem a sütit és nagyon finom! Annyit változtattam rajta, hogy csokival vontam be a tészta tetejét, mivel az eredeti konyakos meggy is csokis. Köszi szépen a receptet! Minden jót! TraRita

Edit

Kedves Rita ! Örülök , hogy ízlett:)) Üdv Edit

Éva-Anyóca

Kedves Edit! Na, ez az egyik csodás sütirecept, amib?l nem tudok eleget készíteni:-))) /egyre jobban sikerül, gyakorlat teszi:-))) / Köszönjük szépen, fincsi volt ma is:-)) Szép napot mára. Éva-Anyóca

Edit

Kedves Éva ! A családod biztos megint körbe puszilgatott ezért a sütiért! Meg is érdemled ,mert nem kis munka ezt a sütit megcsinálni . Puszi Edit

Törölt felhasználó

Sziasztok a krémhez mennyi tej és liszt kell mert az nincs leirva kösszi épp holnap akoarom meglepni a csládom vele

Törölt felhasználó

bocs nem huzztam lejebb

Edit

A kakaós tésztához: * 30 dkg liszt * 1/2 cs süt?por * 1 ek keser? kakaópor * 5 dkg kristálycukor * 5 dkg margarin * 2 tojássárgája * 1 dl tej A piskótához: * 4 tojás * 4 ek liszt * 4 ek kristálycukor A krémhez: * 4 ek liszt * 5 dl tej * 25 dkg margarin * 20 dkg porcukor * 2-3 kk konyakmeggy aroma * 1 üveg magozott meggybef?tt A csokimázhoz: * 2 tojásfehérje * 12 dkg porcukor * 1-2 ek keser? kakaópor * 5 dkg margarin Kedves Zsani 20 ! Bemásoltam neked ide , mert lehet , hogy nem tudod görgetni a hozzávalók mellett a lapot. :)) Ott van minden , de bemásoltam Neked ide:)) Remélem ízleni fog:)) Üdv Edit

Edit

Örülök , hogy sikerült ! Én is jártam már így , hogy nem vettem észre , hogy csak le kellett volna görgetnem. :)) Tévedni emberi dolog:)))))))))) Még egyszer Üdv Edit :)))

Törölt felhasználó

Nagyon finom sutemeny mar parszor megsutottem, ep en annyit valtoztattam, h a piskotaba tettem a megyet es ugy sutottem meg, mert en valahogy jobban szeretem, mint nyersen. Nagyon finom suti. Koszonom a receptet!

Edit

Kedves Brigitta ! Nagyon szívesen:)) Jó ötlet a meggyet a piskótába tenni:)) Örülök , hogy ízlett.Üdv Edit

Hozzávalók

A kakaós tésztához

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.