Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-sajtos pogácsa

Mandulás-sajtos pogácsa
Mandulás-sajtos pogácsa
15 perc / sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gulyásleves mellé készült.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a tejfölt, a vajat, a tojások sárgáját, a sót és az élesztőt alaposan összegyúrjuk. Lefedve egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap lisztezett deszkán átgyúrjuk, két ujjnyi vastagra nyújtjuk. Felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, kevés szezámmaggal és szeletelt mandulával, kiszaggatjuk. 
  4. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 641
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Via

Mióta szakács: 2011.11.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mandulás pogi, sajtos pogácsa mandulapehellyel, szezámmaggal szórt pogácsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

764
finomliszt 500 g
tejföl 175 g
vaj 250 g
tojássárgája 2 db
3 kk
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
sajt 5 dkg
mandulapehely 2 ek
szezámmag 2 ek