Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feta sajtos pogácsa

Feta sajtos pogácsa
Feta sajtos pogácsa
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pogácsát gyakran sütöm, mert ugyan kelt tészta, de ha marad belőle másnapra, akkor is puha.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a lereszelt fetasajttal, jól összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, sót meg az élesztőt, és jól összegyúrjuk. Letakarva langyos helyen pihentetjük egy órát.
  3. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd 2 cm vastagra nyújtjuk.
  4. Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a jól felvert tojással.
  5. Begyújtjuk a sütőt, amíg bemelegszik, addig a pogácsa letakarva pihen. Mielőtt berakjuk a sütőbe, még egyszer átkenjük, megszórhatjuk reszelt sajttal, de ez el is hagyható.
  6. Berakjuk a forró sütőbe, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 48x28x6 cm
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 587
elküldve: 11
receptkönyvben: 285
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sós pogácsa, pogácsa fetasajttal, fetás pogi

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

egberts
egberts Sun, 2017-05-21 21:32

Megsütöttem és nagyon finom lett. Tartottam tőle, hogy a feta sajttal túl sós lesz, de pont jó minden. Én is egész élesztővel csináltam és gyönyörűen megkelt, szép magas lett. Biztos, hogy máskor is elkészítem.

witch
witch / witch Mon, 2017-05-22 19:09

Nagyon orulok, hogy elkeszitetted es nem okozott csalodast a vegeredmeny. Koszonom, hogy megirtad!

egberts
egberts Sun, 2016-11-06 23:56

Ha juhtúrót használnék, ugyanúgy 25dkg kell belőle? Próbáltad már így, nem lesz túl intenzív ízű?

witch
witch / witch Mon, 2016-11-07 00:34

Igen, az eredeti recept szerint 25 dkg juhturo kell bele. Sajnos nem probaltam, mert nalunk nem kaphato. Valoszinu, hogy eleg intenziv ize lenne tole. Probald meg fele turoval, mert az valamivel semlegesebb.

dzbb
dzbb Sun, 2015-06-14 11:22

A hozzászólások alapján kicsit módosítottam a recepten. egy egész élesztőt használtam és egy teáskanál cukrot. Lisztet is többet vett fel a tészta. De a végeredmény tökéletes, gyönyörű, magas és nagyon finom. Köszönöm a receptet!

witch
witch / witch Sun, 2015-06-14 19:35

Igazan nincs mit! Nagyon orulok, hogy a modositasokkal olyanra sikerult, amilyenre szeretted volna. :o) Nem reg en is ugy jartam, hogy ketszer egymas utan sutottem valamit, az elsonel 1 kg lisztet elhasznaltam. Vettem a boltban meg 1 kg-t lisztet, de a masodik sutesnel mar csak 50 dkg kellett es azt is nagyon nehez volt gyurni. A kelt tesztakat vegul is nem nehez elkesziteni, de tapasztalat kell hozza, mert az alapanyagok megtrefalhatnak.
Koszonom, hogy megirtad a Te valtozatodat, lehet, hogy valakinek pont igy fog sikerulni. :o)

udv:witch

meseHabbal
meseHabbal Wed, 2014-04-02 17:35

Mivel ahol most elek nem lehet se tejfolt se turot kapni, megcsinaltam ezt a feta sajtosat az imadott turos pogi helyett. Sajnos nekem egyaltalan nem volt hajlando megkelni, se nyersen, se sutes kozben nem novekedett. Pedig az eleszto biztosan jo volt, mert tegnap is sutottem ugyanebbol a csomagbol sutit es az jo lett.
Na sebaj, mikor lattam, hogy ebbol mar kelt pogacsa nem lesz, megcsinaltam sajtos rudnak - az ize es a kinezete is nagyon szuper, de kb mintha nem is lenne benne eleszto. Fogalmam sincs, mi lehetett a gond, vegulis a lenyeg, hogy finom lett, ha nem is pogacsa :)

witch
witch / witch Wed, 2014-04-02 22:48

Orulok, hogy legalabb izlett! En is tapasztaltam mar, hogy nem emelkedik meg a teszta. Nekem huzatos a konyham es nehez jo helyet talalni neki, hogy melegben kelni tudjon. Mindennek szobahomersekletunek kell lennie, akkor kicsit megindul, de akkor sem a duplaja lesz, mint mas sutemeny. Mostanaban ugy kelesztem, mintha szaraz dunsztba lenne, egy nagy takaroba beletekerem es meg egy parnat is rakok ra, hogy ne "fazzon" szegeny. :o)
udv:witch

meseHabbal
meseHabbal Sun, 2014-04-06 10:40

Koszonom a valaszt, megprobalom majd meg egyszer :) Aztan ha nem akar sikerulni, maximum megint lesz egy kis finom sos rudunk :D

scamp
scamp Sun, 2014-03-09 23:32

Ma megcsináltam, életemben először sütöttem pogácsát. Rögtön dupla adagot csináltam :). Nekem rengeteg lisztet vett fel a tészta, valószínűleg, mert angol vagy nem tudom, viszont nagyon-nagyon finom lett így is! Annyit változtattam rajta, hogy kaprot is raktam hozzá. Holnap viszek belőle az angol kolléganőimnek is, szerintem ízleni fog nekik is. Köszi a receptet!

witch
witch / witch Sun, 2014-03-09 23:47

Nagyon szivesen, orulok, hogy izlett! Valjek egeszsegedre!
Ez vegul is egy magyar recept, de nalunk csak feta sajt van, juhturoval kellene kesziteni eredetileg. Lehet, hogy tobb tejet raktal bele? Csak egy nagyon pici kell, hogy legyen miben az elesztonek felfutnia. Vagy a feta, ha lagyabb, akkor azert, nalunk az kemeny mint a tehenturo, szinte reszelni lehet. Mas otletem nincs.
A kolleganodnek biztos fog izleni, az en amerikai ismeroseim mind imadjak, meg rendelni is szoktak belole.
udv:witch

László Marietta
László Marietta Sun, 2014-03-02 12:33

Isteni recept, ma már a második adagot keszitettem el :) a legjobb kelt tészta amit csináltam. Én kokuszzsirral csináltam

witch
witch / witch Sun, 2014-03-02 15:32

Nagyon orulok, hogy ennyire izlett! Koszi, hogy megirtad a kokuszzsiros valtozatot, mert az sokkal egeszsegesebb. :o)
udv:witch

esztersunday
esztersunday Sat, 2013-08-31 17:56

Lehet elrontottam valamit, pedig igyekeztem mindent a recept szerint csinálni, de sajnos meg sem közelíti a fornettit. Nem lett olyan szép, mint a képen, lapos lett és szinte nem is érezni a feta sajtot. :(

witch
witch / witch Sat, 2013-08-31 22:15

Igazan sajnalom, hogy nem lett olyan amilyennek gondoltad. :(
Eleg vastagra kell kinyujtani, legalabb 2 cm magasra, mert ugyan
sutes kozben megemelkedik, de nem sokat. A fetaval kapcsolatban
csak azt tudom mondani, hogy ha nem eros az ize, akkor a tesztaba
keverve sem lesz az. Nalunk peldaul harom kulonbozot arulnak:
franciat, gorogot meg lengyelt es a lengyelnek van a legerosebb ize.
En a gorogot hasznalom, mert az a legolcsobb, hehe. Annak sem
olyan eros az ize.
udv:witch

tina18
tina18 Sun, 2012-08-19 13:57

Maradt még feta sajt itthon, így gondoltam felhasználom valamire. Megsütöttem, és finom lett. Tényleg puha, másnap is. Köszönöm a receptet! :)

1197
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
vaj 25 dkg
feta sajt 25 dkg
tejföl 2 dl
2 tk
tej 0.5 dl
cukor 1 csipet
tojás 1 db