Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranyló pogácsa

Aranyló pogácsa
Aranyló pogácsa
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet régóta használja a család, egyszerű, de nagyszerű, és nem utolsó sorban isteni finom. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérje kivételével a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 1-1,5 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a lereszelt sajttal, és kiszaggatjuk.
  3. Amikor kész, a maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, fehérjével kenjük, sajttal megszórjuk, szaggatjuk, és így tovább, amíg még van tészta.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 10 perc alatt szépen megsül, az alja sem lesz olyan túlsült kemény. Sülés közben nem változik a mérete, így érdemes akkorára nyújtani és szaggatni, amekkorára szeretnénk a pogácsa méretét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 73 521
elküldve: 12
receptkönyvben: 340
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

PolliSéf

Mióta szakács: 2013.09.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, gyors könnyed pogácsa, tejfölös pogácsa

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lewega
lewega Wed, 2018-06-27 09:41

Azért a 3. pontban odaírhatták volna, hogy a kimaradt tésztát kell összegyúrni! Mert amíg csak a mondat első felét olvastam el, azt hittem, hogy a már kiszaggatot pogácsákat kell újra összegyúrni. Azt gondoltam, hogy hülyék ezek?

márta66
márta66 Wed, 2018-06-27 15:27

Jajjj neeeee:-))))))))))))))))
Amúgy az összegyúrás dolog nem is olyan egyszerű, mert ha már megkented, megszórtad, akkor azokat is belegyúrod. Én kiszaggatás után szoktam a tojásba mártani és a tetejére csapni egy adag sajtot. amúgy a recept nagyon jó! M.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2018-06-27 11:49

Kedves lewega!

Köszönjük a jelzést, korrigáltuk az elkészítés leírását.
Üdvözlettel:

Nosalty

zitandrea
zitandrea Sat, 2016-12-31 16:40

Köszi, ma már megcsináltam a spenótosat, de ezt is meg csinálom legközelebb! biztosan gyorsabban készül!? BUÉK!

V.O. Mária
V.O. Mária Thu, 2015-01-01 20:11

Kedves Polli!
Hibátlan!!!! Már másodszor sütöttem!

Köszönjük! BUÉK! Mária

1197
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 30 dkg
1 teáskanál
tojás 1 db
tejföl 200 ml
sajt 10 dkg