Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa 16.

Sajtos pogácsa 16.
Sajtos pogácsa 16.
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen családi összejövetelkor a sós süti egyértelmű volt: Papa-féle pogi. Mióta az eszemet tudom, mindig Papa (azaz a nagybátyám) sütötte a pogikat, és olyan finom volt, hogy ez így is maradt. Még az esküvőnkre is Ő sütött.
Kirándulni mentünk, és sósat akartam sütni. Ekkor jött az ötlet, hogy megpróbálkozom vele. Fel is hívtam gyorsan Papát, aki máris átküldte nekem a receptet.
Szóval az összes dícséret Őt illeti!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bárhol, bármivel, bármikor...még másnap is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a sót és elmorzsoljuk. Ezután hozzátesszük a reszelt sajtot, és jól összekeverjük.
  3. Beletesszük a tojások sárgáját és a felfutott élesztőt, és annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát kapjunk.
  4. A tésztát 25-30 percig pihentetjük.
  5. Azután 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és a tetejét bevagdossuk, majd a legkisebb szaggatónkkal kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapíros tepsire tesszük, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 41 765
elküldve: 33
receptkönyvben: 755
elkészítve: 33/59
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, puha vajas pogi

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Roxelan
Roxelan Sun, 2015-04-26 20:29

Éppen most sütöm a harmadik tepsivel. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

Csillacila76
Csillacila76 Fri, 2014-04-18 17:24

Ez a recept vala csúcs szuper. Nagyon köszi :-) Sikert pogácsával még ennyire nem arattam. Mostantól csak ezt csinálom.

Cammyle
Cammyle / Cammyle Tue, 2014-03-18 06:52

Én tegnap készítettem el.Hát valami mennyei lett, olyan mint amiket a pékségben kapni és pont ilyen pogácsa receptet kerestem.Igaz hogy én megkentem a tetejèt tojással.Szóval nagyon szépen köszönöm a receptedet, ezután is ez alapján fogok pogit csinálni :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-07-25 22:09

Na, én is megcsináltam, szerintem lehet nagy szaggatóval szaggatni, utána még pihentetni, érdemes lehet kicsit erősebb aromájú sajtot is használni mondjuk fele-fele arányban, és szerintem jó sütő kell hozzá, ami felül is süt, de alul nem éget... Meg talán a tojásos kenéssel is lehet próbálkozni. Sózni lehet szerintem is, így is diszkrét íze van...

zuzu888
zuzu888 Sun, 2013-06-02 15:42

Megsütöttem, az előbb, nagyon finom!!!! Szerintem, mire a férjem hazajön, nem marad.... :DDDD

Cezar 07
Cezar 07 Fri, 2012-09-21 15:42

Megsütöttem én is, és nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet! Amiben a segítségedet kérném, hogy az én pogijaim, nem lettek, olyan szép fényesek, mint a képen van. Sőt, ha lehet így fogalmazni, elég sápadt, hóka színűek! Nem kellett volna megkennem tojással a tetejét?

horvath7504
horvath7504 Sun, 2012-11-25 18:00

Szia!
Most már a harmadik pogi sütésen is túl vagyok. Megint változtattam.
1. A fél óra pihentetés után amikor kiszaggattam a pogikat, még fél órát pihentettem őket. Így gyönyörű magasak lettek, és így tettem csak őket a tepsibe.
2. Mielőtt a sütőbe tettem volna ,megkentem tojássárgával a tetejüket. Így szép pirosak is lettek mikor megsültek.
Csak azért írom le az apró változtatásokat, hogy más is kipróbálhassa így is a pogi sütést. Szerintem most a harmadik alakalommal sikerült a legjobban ez a pogi. Olyan jól hogy kb. 1 óra alatt a családom megette az összeset. Én ezentúl csak így fogom sütni. Persze Mumuska az alap recept a Te nevedhez fűződik, amiért ezer hála és köszönet!

szcsilla81
szcsilla81 Fri, 2012-08-17 14:23

Szia. Annyit szeretnek kerdezni, hogy kb mennyi darab lesz belolle, (ugyan lattam hogy 4 fore van a recept), de vendegeink is lesznek es probalom behatarolni az adagot, hogy eleg is legyen. Koszi.

horvath7504
horvath7504 Sat, 2012-08-11 16:52

Köszi ezt a finom receptet. Már másodszor sütöttem meg. Én 2 teáskanál sót tettem bele, mert nekem így lett igazi pogi.Szuper recept!!

zsoka1
zsoka1 Fri, 2012-06-08 20:07

Isteni finom lett.De én legközelebb másfél teáskanál sót teszek bele.Nagyon jó így is csak én sósan eszek.Köszönöm a receptet.

margin
margin Fri, 2012-04-20 14:39

Életemben először tökéletes lett a pogácsa, azt hiszem többet nem kell kísérleteznem különféle receptekkel, mert ez isteni finom, már abból is lehetett sejteni hogy vaj kell hozzá. Köszönöm hogy megosztottad! Én egy jó fél evőkanál sót tettem bele, de ízlés kérdése.

Dorothyk77
dorothyk77 / Dorothyk77 Wed, 2012-01-04 22:47

Hat ez hihetetlenul finom lett remek a recept!!koszonom szepen , igaz en hajtogattam de biztos anelkul is nagyon jo lenne!!halas koszonet!!

pincekacsa
pincekacsa Wed, 2012-01-04 18:28

Köszönöm szépen ezt a tuti receptet, nagyon fini lett! Annyit változtattam, hogy megtöltöttem füstölt-sajtos krémmel. Hát valami mennyei.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2011-12-26 20:44

Nagyon finom ez a pogácsa.Édesanyám kedvence a sajtos pogácsa,miatta készítettem el ma,és igen nagy sikert aratott.Köszi a receptet:-)

Katarina956
Katarina956 Thu, 2011-12-15 17:42

Sajnos egy receptben sem latni az elso sorban levo hozzavalot!Letakarja a csesze!Eddig vartam,hatha kijavitjak,de nem/Latom hogy ez mast is idegesit! Koszonom a megertest.

lulesz
lulesz Thu, 2011-12-15 16:40

Mennyi liszt kell hozzá, mert nem látszik a szám a rajta lévő bögrétől? Köszi a választ.

lauro
lauro Thu, 2011-12-08 19:48

Már harmadszor készült el, nagyon finom ! Szerintem érdemes kicsit vastagabbra hagyni, (majdnem eldől a sütőben) mert így több nedvességet tart meg. Csak ajánlani tudom !

laret
laret Sat, 2011-10-01 08:47

Akkora sikere volt,hogy talán 2db-ot tudtam enni belőle a szülinapi bulin,úgyhogy ma újra sütök!:-)
Köszi

NessaF
NessaF Mon, 2011-07-11 12:42

Nekem eddig nem volt tutti pogácsareceptem, tipikus pogácsa-rontó vagyok. De ez bejött az egész családnak és másoknak is. Nagyon egyszerű elkészíteni, és igazán finom. Köszi a receptet!

martka70
martka70 Mon, 2011-07-11 08:14

Hát :) ha valaki csak a képeket nézegeti, ne csodálkozzon, hogy nem lát az orránál tovább. Bocs :)

martka70
martka70 Fri, 2011-07-08 12:57

Bocs, hogy szólok, de a leírásból kimaradt a liszt hozzáadása :)

1196
finomliszt 60 dkg
sajt 20 dkg
tojássárgája 2 db
vaj 20 dkg
élesztő 5 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1 teáskanál
tejföl 6 ek
1 teáskanál