r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa 16.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Sajtos pogácsa 16.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1197 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4789 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1197 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    260.3 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7549.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    3524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2262 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 4789 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a sót és elmorzsoljuk. Ezután hozzátesszük a reszelt sajtot, és jól összekeverjük.
  3. Beletesszük a tojások sárgáját és a felfutott élesztőt, és annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát kapjunk.
  4. A tésztát 25-30 percig pihentetjük.
  5. Azután 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és a tetejét bevagdossuk, majd a legkisebb szaggatónkkal kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapíros tepsire tesszük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 534
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 208
  • Össznézettség: 51212
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Ajánló

Bárhol, bármivel, bármikor...még másnap is!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos pogácsa 16.
mumuska 37 recept

Bármilyen családi összejövetelkor a sós süti egyértelmű volt: Papa-féle pogi. Mióta az eszemet tudom, mindig Papa (azaz a nagybátyám) sütötte a pogikat, és olyan finom volt, hogy ez így is maradt. Még az esküvőnkre is Ő sütött. Kirándulni mentünk, és sósat akartam sütni. Ekkor jött az ötlet, hogy megpróbálkozom vele. Fel is hívtam gyorsan Papát, aki máris átküldte nekem a receptet. Szóval az összes dícséret Őt illeti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ne higgyük, hogy következmények nélküli egy eszméletlen nagy kajálás” –...

Ha húsvét, akkor családi és baráti összejövetelek, nagy evés-ivások, amikor tányérra kerül a füstölt sonka, a majonézes saláta, mindenféle (tojásos) kence és az illatos kalács. De hogyan érdemes ételintoleranciával ilyenkor az asztalhoz ülni, hogy ne maradjunk ki a jóból? Szabó Adrienn klinikai dietetikussal és fenntartható táplálkozási szakértővel beszélgettünk nehézségekről és lehetőségekről, hogy a húsvét mindenkinek jóízűen teljen.

Nosalty

További cikkek