Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarella sajtos pogácsa

Mozzarella sajtos pogácsa
Mozzarella sajtos pogácsa
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis útravalónak sütöttem. Finom, laktató, és nem kel kidagasztani, csak éppen összedolgozni a tésztát. Egy éjjel a hűtőbe vagy fagyasztóba tenni, másnap csak kinyújtani, kiszaggatni, keleszteni és megsütni. Szemeztem már az itt lévő, hasonló receptekkel, de valahogy nem mertem nekiállni, míg végre rá nem akadtam a videóra. A legfinomabb burgonyás pogácsa, ami csak létezik!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurt legyen szobahőmérsékletű. Morzsoljuk bele az élesztőt.
  2. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, a mozzarellát reszeljük le.
  3. Gyúrjuk össze, és pár órára tegyük a hűtőbe pihenni. Legjobb este összedolgozni, és másnap már mindjárt dolgozhatunk vele. Elég csak átgyúrni, keleszteni.
  4. Lisztes deszkán kinyújtjuk, rácsozzuk, kis pogácsákat szaggatunk belőle, papírral kibélelt tepsibe rakjuk, lekenjük tojással, duplájára kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 268
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pogácsa mozzarellával, mozzarellás pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1063
mozzarella 25 dkg
finomliszt 40 dkg
friss élesztő 3 dkg
vaj 25 dkg
joghurt 250 ml
2 kávéskanál
tojás 1 db