r
Nosalty Logó

Mandulás ropogós aszalt meggyel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dorka
Mandulás ropogós aszalt meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3774.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    218 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Keverjük el a lisztet a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel.
  2. A tojásokat és a fehérjéket keverjük fehéredésig a cukorral. Keverjük ehhez a masszához a lisztet, így sűrű, kemény tésztát kapunk. Ezt dolgozzuk el alaposan, hogy sehol ne maradjon benne lisztes rész.
  3. Keverjük bele a mandulát, a narancshéjat és az aszalt gyümölcsöt.
  4. Formázzunk belőle két lapos szalámiformát (kb. 4 cm átmérőjűt), és kilisztezett tepsiben, az előmelegített sütőben süssük 30 percig.
  5. Vegyük ki a tepsit a sütőből, szeleteljük fel a rudakat 45 fokban kb. 1,5 cm-es szeletekre, majd tegyük vissza a szeleteket pirulni 8-10 percre. Kifejezetten kemény lesz a sütemény, desszertborba, kávéba, teába mártogatva fogyasztható!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15X15
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5734
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 19.

Ajánló

Amikor készítettem, nem volt itthon aszalt meggy, így aszalt gyümölcs-mixet és aszalt szilvát tettem bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a Meglepetés c. újság 2010-es receptnaptárában találtam. Nagyon finom sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?