Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás ropogós aszalt meggyel

Mandulás ropogós aszalt meggyel
Mandulás ropogós aszalt meggyel
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Meglepetés c. újság 2010-es receptnaptárában találtam. Nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Amikor készítettem, nem volt itthon aszalt meggy, így aszalt gyümölcs-mixet és aszalt szilvát tettem bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Keverjük el a lisztet a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel.
  2. A tojásokat és a fehérjéket keverjük fehéredésig a cukorral. Keverjük ehhez a masszához a lisztet, így sűrű, kemény tésztát kapunk. Ezt dolgozzuk el alaposan, hogy sehol ne maradjon benne lisztes rész.
  3. Keverjük bele a mandulát, a narancshéjat és az aszalt gyümölcsöt.
  4. Formázzunk belőle két lapos szalámiformát (kb. 4 cm átmérőjűt), és kilisztezett tepsiben, az előmelegített sütőben süssük 30 percig.
  5. Vegyük ki a tepsit a sütőből, szeleteljük fel a rudakat 45 fokban kb. 1,5 cm-es szeletekre, majd tegyük vissza a szeleteket pirulni 8-10 percre. Kifejezetten kemény lesz a sütemény, desszertborba, kávéba, teába mártogatva fogyasztható!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15X15 cm
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

olasz édes kétszersült, cantuccini aszalt gyümölcsökkel és mandulával, aszalt szilvás ropogós keksz mandulával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2010-02-19 14:18

ellenálhatatlan! az aszalt meggyet nagyon-nagyon szeretem... biztosan el fogom készíteni.
köszi szépen a receptet!
üdv,
toma

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2010-02-19 14:43

Szia Toma!

Nagyon örülök,hogy megtetszett a recept,sok sikert az elkészítéshez! Remélem nektek is ízlik majd! Üdv: Dorka

412
finomliszt 25 dkg
cukor 20 dkg
mandula 20 dkg
aszalt gyümölcsök 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 2 db
tojásfehérje 2 db
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
sütőpor 1 tk