r
Nosalty Logó

Mandulás ropogós aszalt meggyel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dorka
Mandulás ropogós aszalt meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3774.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    218 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Keverjük el a lisztet a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel.
  2. A tojásokat és a fehérjéket keverjük fehéredésig a cukorral. Keverjük ehhez a masszához a lisztet, így sűrű, kemény tésztát kapunk. Ezt dolgozzuk el alaposan, hogy sehol ne maradjon benne lisztes rész.
  3. Keverjük bele a mandulát, a narancshéjat és az aszalt gyümölcsöt.
  4. Formázzunk belőle két lapos szalámiformát (kb. 4 cm átmérőjűt), és kilisztezett tepsiben, az előmelegített sütőben süssük 30 percig.
  5. Vegyük ki a tepsit a sütőből, szeleteljük fel a rudakat 45 fokban kb. 1,5 cm-es szeletekre, majd tegyük vissza a szeleteket pirulni 8-10 percre. Kifejezetten kemény lesz a sütemény, desszertborba, kávéba, teába mártogatva fogyasztható!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15X15
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5743
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 19.

Ajánló

Amikor készítettem, nem volt itthon aszalt meggy, így aszalt gyümölcs-mixet és aszalt szilvát tettem bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a Meglepetés c. újság 2010-es receptnaptárában találtam. Nagyon finom sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Azt hittük, már nincs hova tovább: folyamatosan drágul egyik kedvenc...

Ahogy azt megszoktuk az utóbbi időben, mindennek kúszik fel az ára, de van az a lélektani határ, aminél már erősen elgondolkozunk, hogy a kosárba tegyük-e az adott terméket. Sokaknál elképzelhetetlen, hogy a reggelt ne egy kávéval indítsák, de nagyon úgy néz ki, hogy egyre drágábban juthatunk hozzá kedvenc italunkhoz.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...