r
Nosalty Logó

Mandulás-rántott hal, burgonyapürével

Vénusz
Mandulás-rántott hal, burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rántott hal

Burgonyapüré

1687
Kalória
74.6g
Fehérje
122.7g
Szénhidrát
101.2g
Zsír
445.8g
Víz
370.8g
Koleszterin
12.2g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rántott hal

Burgonyapüré

Összesen 1687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rántott hal

Burgonyapüré

Összesen 6750 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Rántott hal

Burgonyapüré

Összesen 172 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.4 g

Zsír

  • Összesen
    405 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12276 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    489 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1073 mg
  • Foszfor
    4346 mg
  • Nátrium
    4735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    490.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1783.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    123 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    588 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    898 micro
  • Kolin:
    1471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 6750 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Rántott hal

  1. A majd sózzuk és borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk. A prézlit a szeletelt mandulával összekeverjük.
  2. A halat, kukoricalisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, ezután pedig a mandulás morzsába forgatjuk meg.
  3. Bő forró napraforgóolajban kisütjük.

Burgonyapüré

  1. A krumplikat megpucoljuk majd sós vízbe téve megfőzzük őket.
  2. Ezután egy krumpli nyomó segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit.
  3. Közben a tejszín felmelegítjük, és hozzáöntjük a burgonyamasszához.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés szerecsendiót reszeljünk rá.
  5. Nincs más dolgunk, mint nagyon jól elkeverni, és már fogyaszthatjuk is a frissen sült ropogós rántott hallal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Főzés módja: rántott ételek

Íme egy felturbózott rántott hal recept, csak hogy ne legyünk unalmasak.  Az ünnepekre hangolódva készítettünk egy remek fogást. A hal ropogós mandulás panírban, krémes burgonyapürével. Tökéletes kombináció. Ezzel a recepttel garantált lesz a siker az ünnepi asztalnál is.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek