Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halfilé pikáns salátával

Halfilé pikáns salátával
Halfilé pikáns salátával
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű, könnyű és egészséges étel. A recept két személyre szól, de hárman is jól laktunk belőle. A 2 filéből 10-12 kis szeletke jön ki. Először a salátát készítsük el, mert jó, ha van ideje az ízeknek kibontakozni. A salátát én már készítettem sárgarépával, sütőtökkel, zellerrel és céklával is. Az erős paprika elhagyható annak, aki nem szereti az erős ízeket. Szezámolaj helyett lehet olívát, vagy mogyoróolajat is használni. Amennyiben fagyasztott hallal dolgozunk, akkor azt előtte fel kell engedni teljesen és fontos, hogy alaposan felitassuk róla az összes vizet. Előtte nem szabad besózni és állni hagyni, mert a só kivonja a vizet és tocsogni fog az egész. Úgy szoktam, hogy a kezemben sózom be és rögtön a panírba rakom, onnan meg egyenesen a serpenyőbe. A sütéshez kókuszzsírt használok, nekem ez vált be. Egészséges és nincs szaga, ami a halsütésnél nem utolsó szempont. A halat a gyerekek is nagyon szeretik, mert szálkamentes és akkorák, mint egy chips, magában is lehet enni, vagy egy kis tejfölös mártogatóssal.

hozzávalók / 2 adag

Halfilé

A salátához

Sütőzsiradék

Halfilé
Minden fázishoz
  • 0
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit és a retket mosás után Julienne-re vágjuk, a lényeg, hogy szálas legyen. A paradicsomot kockára, a hagyma zöldeket pedig apróra szeleteljük. Az olívabogyókat karikázzuk. Az erős paprikát is apróra vágjuk, és ízlés szerint adagoljuk.
  2. Az egészet meglocsoljuk szezámolajjal és átforgatjuk, majd egy minimális balzsamecettel meglocsoljuk. Fontos, hogy ne sok ecet kerüljön rá, csak éppen hogy, mert nem az a cél, hogy álljon a lében.
  3. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával és a borssal.
  4. A halfilékről nagyon alaposan leitatjuk a vizet, mert különben ragacsos lesz. A filéket kisebb darabokra vágjuk.
  5. Finoman besózzuk, és azonnal a lisztes panírba forgatjuk kétszer.
  6. Bekapcsoljuk a zsiradékot a serpenyőben, és amikor elég meleg, kisütjük a szeleteket ropogósra.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 609
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kamilla023

Mióta szakács: 2013.05.05.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

panírozott halfilé salátával, sült hal salátával, halfilé panírban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

608
hal 40 dkg
finomliszt 10 dkg
fűszerpaprika 1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukkini 1 közepes db
retek 3 db
zöldhagyma 1 közepes db