r
Nosalty Logó

Karácsonyi mézes ahogy Lulu készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi mézes ahogy Lulu készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A mézet, a tojást és a cukrot összekeverjük, majd egy külön tálban a lisztet és a szódabikarbónát.
  2. A kettőt összekeverjük, és egy lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha ragad, annyi liszt mehet még bele, amennyitől már nem ragad a kézhez a tészta.
  3. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre, de a legjobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Sütés előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből.
  5. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastag tésztát nyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle.

Díszítés

  1. A tészta formákat sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük, és mindegyik tetejére 1/4 diót teszünk.
  2. Előmelegített sütőben légkeveréssel 170-180 fokon 6-8 percig sütjük.
  3. Ha kisült, még forrón megkenjük a sütik tetejét tojásfehérjével.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x50
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8318
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig sosem mertem mézes süteményt készíteni, a mézes tészta ragadóssága miatt. Azonban ez a recept meghozta a kedvem további mézes receptek kipróbálásához.

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...