Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymama mézes rácsosa

Nagymama mézes rácsosa
Nagymama mézes rácsosa
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti a kislányom kedvence, nagymamájától tanultam, ő szokta készíteni nekünk. Nagyon olcsó és finom süti, aminek további előnye, hogy nem igényel hűtést, és sokáig eláll.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat (liszt, margarin, cukor, méz, szódabikarbóna, fahéj, tojás, só) összegyúrjuk.
  2. A  tészta 2/3-ad részét a gáztepsi méretére kinyújtjuk, a maradék 1/3 részt félretesszük a rácshoz. (A méz miatt ragadós a tészta, azért én már eleve a tepsiben nyújtom ki úgy, hogy a kivajazott, kilisztezett tepsibe először belelapogatom, majd egy üveggel a tepsi méretéhez igazítom.)
  3. Erre tesszük a meggylekvárt (vagy ha más gyümölccsel készítjük, akkor az azzal harmonizáló lekvárt), majd a gyümölcsöt, és végül a diót.
  4. Berácsozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x45 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 543
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes-meggyes süti, rácsos mézes-meggyes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

837
tönkölybúza liszt 60 dkg
margarin 20 dkg
gyümölcscukor 30 dkg
méz 3 ek
szódabikarbóna 1.5 tk
fahéj 1.5 tk
tojás 3 db
1 csipet
meggylekvár 180 g
meggybefőtt 700 g
dió 8 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál