Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás gyümölcskenyér

Mandulás gyümölcskenyér
Mandulás gyümölcskenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom gyümölcskenyeret az év bármely szakában érdemes elkészítenünk, egy tea vagy kávé mellé is jó választás lehet.

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, mandulával, kandírozott gyümölccsel és a kisebb darabokra tördelt csokoládéval.
  2. A kétféle cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojások sárgájával, ezután beleforgatjuk a lisztes keveréket, a reszelt narancs héjat, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet.
  3. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Egy gyümölcskenyér-formát vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk, majd belesimítjuk a masszát.
  4. A formát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40-45 percig sütjük. Tűpróba! Ha nagyon sülne a teteje, sütőpapírral befedjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni. Majd egy tálcára borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x10 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 614
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karácsonyi kenyér, mandulás püspökkenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

990
mandula 6 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
1 csipet
kandírozott ananász 12 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 3 db
vaj 18 dkg
tej 1.5 dl
étcsokoládé 5 dkg