Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandeltårta - mandulatorta

Mandeltårta - mandulatorta
Mandeltårta - mandulatorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svéd mandulatorta omlós tésztával, mandulás krémmel és mandulaforgács szórással, kell ennél finomabb kényeztetés? Nem tudsz ellenállni neki!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Félúton hozzáadjuk a porcukrot, a végén pedig beleforgatjuk a darált mandulát.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába tesszük, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit kihűtjük, és félbevágjuk.
  3. A krémhez a tojássárgát, a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt. A tejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk), és hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját, belecsöpögtetjük a mandulaaromát, és folyamatos keverés mellett puding állagúra fűzzük. Levesszük a tűzről, és szobahőmérsékletűre hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habverővel homogénre keverjük.
  4. A kihűlt krém 1/3-át rákenjük a félbevágott tortára. Rátesszük a tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel. Rászórjuk a mandulát, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, mielőtt felvágnánk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 1 767
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

svéd mandulatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1077
tojásfehérje 5 db
mandula 18 dkg
porcukor 15 dkg
1 csipet
tojássárgája 5 db
cukor 7 dkg
kukoricakeményítő 2 dkg
habtejszín 250 ml
vaj 12 dkg
mandulaaroma 0.5 ml
mandulapehely 5 dkg