Nosalty Logó

Mandeltårta - mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Mandeltårta - mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1077 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 377 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1077 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    322.3 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3925 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 4301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Félúton hozzáadjuk a porcukrot, a végén pedig beleforgatjuk a darált mandulát.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába tesszük, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit kihűtjük, és félbevágjuk.
  3. A krémhez a tojássárgát, a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt. A tejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk), és hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját, belecsöpögtetjük a mandulaaromát, és folyamatos keverés mellett puding állagúra fűzzük. Levesszük a tűzről, és szobahőmérsékletűre hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habverővel homogénre keverjük.
  4. A kihűlt krém 1/3-át rákenjük a félbevágott tortára. Rátesszük a tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel. Rászórjuk a mandulát, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, mielőtt felvágnánk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9724
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 30.

Receptkategóriák

Svéd mandulatorta omlós tésztával, mandulás krémmel és mandulaforgács szórással, kell ennél finomabb kényeztetés? Nem tudsz ellenállni neki!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek