r
Nosalty Logó

Málnás-vaníliás torta

NS
Málnás-vaníliás torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Málnazselé

  • 2.5 dl víz (málnás ízesítésű (vagy 2 dl + 0,5 dl málnaszörp))
  • 2 ek pudingpor (vaníliás vagy tejszínes)
  • 2 ek cukor

Csokimáz

Kell még

611
Kalória
6.5g
Fehérje
79.1g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
87.2g
Víz
73.7g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
53g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Málnazselé

Csokimáz

Kell még

Összesen 611 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Málnazselé

Csokimáz

Kell még

Összesen 7348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Málnazselé

Csokimáz

Kell még

Összesen 237 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 611 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    365.8 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4035.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    949.6 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1045.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3226 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 7348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálban csomómentesre összedolgozzuk, majd két részre osztjuk, és az elsőt kivajazott tortaformában készre sütjük. Tűpróba!
  2. Ha elkészült, előkészítjük a tortaformát, és megsütjük a másik lapot is.
  3. Amíg a lapok sülnek, majd hűlnek, a vaníliás krémhez sűrűre főzzük a pudingot, kihűtjük, és robotgéppel hozzádolgozzuk a margarint.
  4. Elkezdjük összerakni a tortánkat: Az első lapot tálcára helyezzük, megkenjük a vaníliás krémmel.
  5. 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne 1 csomag vaníliás cukrot. A háztartási kekszeket ebben megáztatjuk kicsit, és a vaníliás krémre sorakoztatjuk.
  6. A kekszrétegre kerülnek a málnaszemek. Egyenletesen osztjuk szét őket.
  7. Most elkészítjük a málnás zselét: a málnaszörpös vizet elkeverjük a többi hozzávalóval, és sűrűre főzzük. Pár csepp piros ételfestéktől szép színt kaphat! Ha levettük a tűzről, még kavargatjuk kicsit, és ha már nem tűzforró, a málnák tetejére csorgatjuk. Szépen összefogja majd a szemeket.
  8. Ráfektetjük a másik tortalapot.
  9. A csokimázhoz összeforraljuk a hozzávalókat, és a tortára csorgatjuk. Kényelmesen elkenhetjük a csokimázat, mert nem szilárdul meg egyből.
  10. Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, és már fogyasztható is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Párom szülinapjára szerettem volna kitalálni valami egyedit. A málna volt az egyetlen kiindulási alap, a többit én gondoltam hozzá. Nagy adaggal készültem, ezért én egy négyzet alakú tepsiben készítettem, két adagnyi tésztából. A leírtakhoz egy nagyobb tortaformát javaslok. Ha elkészítitek, nem fogtok benne csalódni, mert nagyon jó az íz és az összhatás.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...